Lielbritānijā turpinās plaši streiki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lielbritānijā trešdien atkal turpinājās plaši streiki, visā valstī streikoja vismaz pusmiljons strādājošo britu. Šis ir pēdējo 12 gadu laikā lielākais streiks, tā dalībnieki pieprasa algu paaugstināšanu.

Streika dēļ valstī slēgtas tūkstošiem skolu un  traucēta sabiedriskā transporta kustība, jo streikā piedalās skolotāji, vilcienu vadītāji, kā arī robežsardzes darbinieki Lielbritānijas lidostās un ostās.

Notiek arodbiedrību organizētie mītiņi, kuru mērķis ir protestēt pret valdības plāniem streika laikā nodrošināt minimālo pakalpojumu.

"Skolotāju atalgojums šogad reāli ir samazinājies par 13 procentiem un par 15 procentiem, ja ņem vērā inflācijas ietekmi. Tas ir lielāks kritums nekā praktiski jebkurā citā profesijā, un tam ir katastrofāla ietekme uz skolotāju darbaspēku skolās," vēsta Nacionālās izglītības savienības vadītāja Mērija Bosteda.

Straujā inflācijas pieauguma dēļ Lielbritānijā aizvien plašumā vēršas dažādu nozaru darbinieku streiki.

Lielbritānijas premjers Riši Sunaks līdz šim ir pretojies valsts sektorā strādājošo prasībām ievērojami palielināt atalgojumu laikā, kad strauji pieaug patēriņa cenas.

Izglītības ministre Džiliana Kīgana uzsver, ka valdība nepiekāpsies, jo tas tikai veicinātu inflāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti