Rīta Panorāma

Nedēļas laika prognoze

Rīta Panorāma

Netanjahu veidos jauno Izraēlas valdību

Lielbritānijā plāno palielināt nodokļus

Lielbritānijā plāno palielināt nodokļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lielbritānijas valdība paziņojusi par plāniem palielināt nodokļus. Smagais lēmums jāpieņem, lai mazinātu finanšu problēmas, kas radās iepriekšējās premjeres Lizas Trasas nepārdomāto lēmumu dēļ.

Lielbritānijas finanšu ministrs Džeremijs Hants intervijā medijiem paziņoja, ka par ārkārtas pasākumiem paziņos ceturtdien.

Visiem būšot jāmaksā vairāk, bet lēmums visvairāk ietekmēs turīgākos iedzīvotājus. Hants arī pieļāva iespēju, ka valsts ekonomikā sākusies recesijā pēc samazinājuma, kas bija vērojams no jūlija līdz septembrim.

Plāna detaļas amatpersona neatklāja, bet eksperti pieļauj iespēju, ka vairāku gadu garumā tiks arī stingri ierobežoti valdības izdevumi.

Jau ziņots, ka Trasa šoruden piedāvāja īstenot labēju ekonomisku politiku un būtiski samazināt nodokļus. Tomēr šie plāni izraisīja paniku finanšu tirgos un noveda pie premjeres demisijas.

Vienlaikus valstī sākusies plaša streiku kustība, un strādājošie pieprasa algu palielinājumu lielās inflācijas apstākļos. Cīņu pret cenu pieaugumu kā vienu no valdības prioritātēm minējis pašreizējais britu premjers Riši Sunaks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti