Lielbritānija plāno konkurēt ar Ķīnu par investīcijām Āfrikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lielbritānija vēlas palielināt investīcijas Āfrikā, tādējādi vairojot savu tirdzniecību un ietekmi pēc "Brexit". Briti Rietumāfrikas valstī Beninā vēlas ieguldīt 100 miljonus mārciņu ceļu būvniecībā. Tomēr Lielbritānijai šajā kontinentā būs jāsastopas ar spēcīgu Ķīnas konkurenci. Eksperti paredz, ka rietumvalstu un Ķīnas cīņa par Āfriku tuvākajās desmitgadēs tikai pieaugs.

Rietumvalstis pēdējās desmitgadēs ir zaudējušas interesi par Āfriku, tādēļ šī kontinenta valstis vēlējušās apgūt Ķīnas naudu, ko tās arī dara. Tagad situācija sāk mainīties, Eiropas Savienībai un ASV cenšoties palielināt savu ietekmi un tirdzniecību ar kontinentu.

Spēlē iesaistās arī Lielbritānija, kas, piemēram, Beninā vēlas investēt vairāk nekā 100 miljonus mārciņu, lai attīstītu ceļa posmu, kas uzlabotu tirdzniecību ar citām valstīm. Briti norāda, ka investīcijām neesot nekādu diplomātisku mērķu un infrastruktūras attīstīšana sniegtu lielu labumu Lielbritānijas uzņēmumiem, kas uz šo valsti eksportētu materiālus.

Taču arī Ķīnai jau daudzas desmitgades ir laba sadarbība ar Beninu, kurā Āzijas valsts ir investējusi vairākus miljardus ASV dolāru.

Kā norāda eksperti, Rietumu un Ķīnas konkurence Āfrikā tuvāko gadu desmitgažu laikā saasināsies, un Ķīna nebūs priecīga par Lielbritānijas centieniem nostiprināt savu pozīciju šajā kontinentā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti