Lielbritānija pēc «Brexit» varētu atteikties no kažokādu tirdzniecības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lielbritānija varētu aizliegt kažokādu tirdzniecību pēc "Brexit". Šādu soli asi kritizē kažokādu industrija, norādot, ka tagad nav īstais laiks šādiem ierobežojumiem. Tikmēr dzīvnieku tiesību aizstāvji pauduši cerību, ka šādas izmaiņas tomēr tiks ieviestas. Lielbritānija ik gadu, galvenokārt no Eiropas Savienības (ES), importē kažokādu un kažokādu izstrādājumus gandrīz 200 miljonu mārciņu vērtībā.

Saskaņā ar ES noteikumiem pastāv ierobežojumi tādu preču importam, kas iegūtas komerciālu medību rezultātā, kaķu un suņu kažokādām, kā arī roņu ādām. Lielbritānijas Vides, pārtikas un lauku lietu departaments vēlas, lai valdība pēc "Brexit" pārejas beigām, kad Lielbritānijai vairs nebūs jāievēro bloka noteikumi, no kažokādu tirdzniecības attiektos pavisam, tikai ar dažiem izņēmumiem.

Aiz šāda ierosinājuma stāv vides ministrs Zaks Goldsmits, kurš ierosinājumu apspriedis ar dzīvnieku tiesību aizstāvjiem, bet ne kažokādu industriju, kas uzskata, ka plāns ir "neracionāls un neliberāls".

Nozares pārstāvji brīdina, ka to varētu apstrīdēt Pasaules Tirdzniecības organizācijā. Pēc Lielbritānijas Kažokādu tirdzniecības asociācijas domām, šis esot pilnīgi nepareizs laiks izvirzīt šādu aizliegumu, kas slēgtu likumīgu tirdzniecību, kurai ir liela finansiālā nozīme un kas nodrošina darbu tūkstošiem cilvēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti