Rīta Panorāma

Intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici

Rīta Panorāma

Vācija turpinās ogļu izmantošanu enerģētikā

Lielbritānijā "Brexit" rezultātā trūkst laukstrādnieku

Lielbritānijā «Brexit» rezultātā akūti trūkst laukstrādnieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lielbritānijā pēc izstāšanās no Eiropas Savienības un stingrāku ieceļošanas noteikumu noteikšanas akūti trūkst sezonas strādnieku.

Bez rezultātiem ir lauksaimnieku mēģinājumi piesaistīt grūtajam darbam vietējos iedzīvotājus.

Uz to norādīja lauksaimnieks Nikolass Otlijs: „Ir skandināts – mēģiniet piesaistīt britus. Mēs centāmies to darīt, bet nav neviena interesenta. Tas vienkārši nenotiek. Mēs esam sadarbojušies ar Maidstonas darba centru četrus gadus, un mums nav bijis neviena cilvēka. Neviena cilvēka.”

Jau otro gadu pēc kārtas Kentā bāzētā saimniecība strādnieku trūkuma dēļ spiesta zaudēt lielu daļu ražas. Līdzīga problēma ir vienam no lielākajiem dārzeņu audzētājiem apmēram 160 kilometru attālumā Saseksas grāfistes rietumu daļā.

Eiropas Savienībā ietilpstošo Austrumeiropas valstu darbinieki pēc „Brexit” nav atgriezušies, un tā vietā notiek mēģinājumi meklēt darbaspēku Vidusāzijas valstīs – Uzbekistānā, Kazahstānā un Tadžikistānā.

Valdība devusi iespēju uz laiku iebraukt 30 000 cilvēku un solīja īstermiņa vīzas izsniegt vēl 10 000 darbinieku. Tomēr solījums pagaidām nav izpildīts, un tā vietā tiek mēģināts piesaistīt vietējos.

Problēmas rada arī laiks, kas nepieciešams, lai pieņemtu kādu darbā, sakārtotu dokumentus un atvestu uz valsti. Raža negaida, un, ja dārzeņi pāraug, tie vairs neatbilst mazumtirgotāju prasībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti