Lielbritānijā bankrotē plastmasas pārstrādes uzņēmumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Sarūkošās naftas cenas padarījušas izdevīgāku arī plastmasas ražošanu, tādējādi negatīvi ietekmējot zaļo industriju. Piemēram, Lielbritānijā pēdējos mēnešos slēgti vairāki plastmasas otrreizējās pārstrādes uzņēmumi. 

Visa šī plastmasa sākotnēji iegūta procesā, kurā izmanto naftu. Vislielākā vides aktīvistu cerība ir – plastmasas pārstrādes procesā dabā nonāks daudz mazāk kaitīgo vielu.

Taču ar naftas cenu, kas patlaban turas aptuveni 33 dolāri par barelu, salīdzinot ar vairāk nekā 55 dolāriem pērn, dažādu preču ražotājiem ir daudz izdevīgāk iepirkt jaunu plastmasu nekā otrreiz pārstrādāto.

"Naftas cena veido aptuveni 30% izmaksu etilēnam, kas ir izejviela dažāda veida plastmasai. Kad naftas cena saruka no 110 līdz 50 dolāriem, jau dažu nedēļu laikā peļņa šajā uzņēmumā samazinājās līdz pat 40%. Tas bija pārāk liels šoks, lai tiktu ar to galā," teica "Closed Loop Recycling" bijušais direktors Džeimss Semvorts.

Par spīti globāliem aicinājumiem uz vides aizsardzību, plastmasas pārstrādes rūpnīcām kļūst arvien grūtāk izturēt konkurenci un atgūt savas investīcijas. Un tās ir sliktas ziņas vairāk nekā 7000 cilvēku, kas nodarbināti Lielbritānijas plastmasas otrreizējās pārstrādes nozarē. Vairākas rūpnīcas pēdējos mēnešos slēgtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti