Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Baibu Kaškinu

Rīta Panorāma

Vestienas pamatskolā algu reformai jēgu neredz

Intervija ar Viktoru Valaini

Lielās pilsētas prasīs nepiešķirt nodokļu atlaides par darbinieku ēdināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lielo pilsētu asociācija (LLPA) aicinās Saeimu, skatot nākamā gada budžetu, atteikties no ieceres piešķirt nodokļu atlaides par darbinieku ēdināšanu uzņēmumiem, kuros ir noslēgti koplīgumi, intervijā LTV “Rīta panorāmai” sacīja asociācijas izpilddirektors Viktors Valainis. 

Nākamgad iecerēts neaplikt ar iedzīvotāja ienākuma nodokli un sociālo nodokli darba devēja apmaksātos koplīgumā noteiktos darbinieka ēdināšanas izdevumus, ja tie nepārsniegs 480 eiro gadā (vidēji 40 eiro mēnesī). Pašlaik šos izdevumus uzskata par darbinieka gūto labumu un pieskaita viņa ienākumiem, ko apliek ar nodokļiem.

Valainis sacīja, ka LLPA aicinās no šīs ieceres atteikties. Viņš klāstīja, ka Latvija bieži vien runā par nodokļu slogu, bet tajā pašā laikā lielu daļu no šiem nodokļiem neiekasē, jo pastāv daudz dažādu atvieglojumu.

Mēs neiekasējam pusi no šiem nodokļiem, jo pastāv daudz dažādu atvieglojumu, un atvieglojumu summa sasniedz 800 miljonus eiro gadā, pauda Valainis.

Valainis arī sacīja, ka atvieglojumi ne vienmēr palīdz sasniegt mērķi, ne vienmēr aiziet pie mazturīgiem cilvēkiem.

Iepriekš par nepieciešamību piešķirt atlaides par darbinieku ēdināšanu publiski, piemēram, iestājās ceļu būves uzņēmumi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti