Lielāko banku topa trijniekā «Nordea» banku nomaina «ABLV Bank»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šī gada pirmā ceturkšņa beigās pēc banku aktīviem lielākās Latvijā strādājošās bankas bija „Swedbank”, „SEB banka” un „ABLV Bank”, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotā informācija.

Aktīvus kopš pagājušā gada beigām par 8,4% audzējusi „ABLV Bank”, kas pēc aktīviem lielāko banku topā iekļuvusi trešajā vietā, apsteidzot „Nordea Bank Finland” Latvijas filiāli, kas pērn gada beigās bija trešajā vietā un kam salīdzinājumā ar 2012.gada beigām aktīvu apmērs samazinājies par 2%.

Saskaņā ar Komercbanku asociācijas sniegto informāciju „Swedbank” aktīvi marta beigās - 3,47 miljardi latu, „SEB bankas” - 2,71 miljards latu, „ABLV Bank” - 2,38 miljardi latu, „Nordea Bank Finland” Latvijas filiāles - 2,25 miljardi latu. Piektajā vietā ir „DNB banka” ar aktīviem 1,8 miljardu latu apmērā, sestajā – „Rietumu banka” ar 1,77 miljardiem latu, septītajā vietā ir „Citadele banka” ar aktīviem 1,39 miljardiem latu.

Citu banku aktīvu apmērs nesasniedz miljardu latu. Saraksta astotajā vietā ierindojas „PrivatBank”, kuras aktīvi marta beigās bija 662,57 miljoni latu.

Banku sektora aktīvi kopumā marta beigās - 20,2 miljardi latu, kas ir par 0,1% mazāk nekā pērn gada beigās.

Komercbanku asociācijas apkopotā informācija aktīvus uzrāda bruto vērtībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti