Rīta Panorāma

Otavā kanālu pārvērš publiskā slidotavā

Rīta Panorāma

Ziemeļkoreja veikusi kārtējo raķešu izmēģinājumu

Austrālijā populāras kļūst melnās aitas

Lielā melnas vilnas pieprasījuma dēļ Austrālijā vairāk audzē melnās aitas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Austrālijā arvien lielāku popularitāti gūst aitas ar melnu vilnu. Tās tiek audzētas vairāk, jo melna vilna nav jākrāso. Un aug pieprasījums pēc pilnīgi dabīgiem izstrādājumiem.

Mēdz teikt, ka melnā krāsa nekad neiziet no modes, taču Austrālijas miljardiem dolāru vērtajā vilnas rūpniecības industrijā no melnajām aitām līdz šīm vairījušies. Bet izskatās, ka tas drīz mainīsies.

Aitas ar melnu vilnu kļuvušas pieprasītas, pateicoties pieaugošajai interesei par dabīgiem produktiem gan pašā Austrālijā, gan ārvalstīs.

Lauksaimniece Sofija Holta skaidroja: “Šobrīd pieprasījums ievērojami pārsniedz piedāvājumu. Pieprasījums bijis neticams, īpaši no Ziemeļamerikas.”

Sofijai un Tomam Holtiem Austrālijas dienvidaustrumos pieder gandrīz 30 tūkstoši aitu. Lauksaimniece izveidojusi atsevišķu melnu merino šķirnes aitu pulku.

Viņa kopā ar divām draudzenēm vada vilnas mazumtirdzniecības uzņēmumu. Kad no viņu pulka iegūtās melnās vilnas izgatavotās segas par 500 Austrālijas dolāriem jeb aptuveni 300 eiro par vienu tika ātri izpārdotas, pierādījās, ka noieta tirgus ir.

Aitu audzēšanas asociācijas pārstāve Melisa Henrija norādīja: "Krāsainas aitu vilnas slava izplatās tās kvalitātes dēļ, kurai mūsu audzēšanas programmās bijusi pievērsta ļoti liela uzmanība. Un patērētāji noteikti meklē dažādas dabiskas krāsas vilnas.”

Kad pienāks cirpšanas laiks, krāsainās aitas ir jācērpj atsevišķi, lai baltajā vilnā neiekļūtu tumšas šķiedras. Visa nojume ir rūpīgi jāiztīra, lai izvairītos no abu krāsu vilnas sajaukšanās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti