Līdzšinējās sankcijas neapdraud «Liepājas metalurga» pārdošanu «KVV Group»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Maksātnespējīgās akciju sabiedrības „Liepājas metalurgs” administrators Haralds Velmers ar „KVV Group” noslēdzis priekšlīgumu par uzņēmuma pārdošanu šim uzņēmumam. Patlaban izskan pretrunīgas ziņas par to, kur tieši šis Ukrainas uzņēmums ir reģistrēts. Tomēr Ārlietu ministrija uzsver, ka pret Krieviju vērstās sankcijas neapdraud „Liepājas Metalurga” darījumu.

Latvijas institūciju rīcībā esošā informācija liecina, ka „KVV Group” reģistrēts Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, bet Ukrainas mediju un Tirdzniecības un rūpniecības kameras sniegtās ziņas - ka tas reģistrēts Krievijas anektētajā Krimas pussalā.

Lai gan Eiropas Savienība piemērojusi sankcijas pret Krieviju, kura ir anektējusi Krimu, tomēr neesot apdraudējuma „Liepājas metalurga” pārdošanai. Ārlietu ministrija skaidro, ka šīs sankcijas neattiecas uz „KVV Group”. „Mūsu rīcībā ir informācija, ka šī „KVV Group” ir reģistrēta Kijevā, taču nebūtu nekāda starpība, ja caur Ukrainas uzņēmumu reģistru „KVV Group” būtu reģistrēta Sevastopolē vai kaut kur citur Krimā. Krima un Sevastopole joprojām ir Ukrainas teritorija, kaut arī fiziski nelikumīgi no Krievijas puses anektēta. Uz šo uzņēmumu nekādas Eiropas sankcijas neattiecas,” skaidroja Ārlietu ministrijas pārstāvis Kārlis Eihenbaums.

Lai arī Latvijā izskanējis, ka noteiktas sankcijas pret Krimu, tomēr ir konkrēts saraksts ar sankcijām pret noteiktām amatpersonām no Sevastopoles. Saskaņā ar Ukrainas tirdzniecības un rūpniecības sniegto informāciju Latvijas Radio, sankcijas vērstas pret atsevišķiem uzņēmumiem. Latvijas Radio sankciju sarakstā neatrada nevienu no „KVV group” īpašnieku vārdiem.

Jau ziņots, ka Ukrainas uzņēmums par „Liepājas metalurgu” solījis samaksāt 107 miljonus eiro. Summa jāsamaksā 10 gadu laikā. Lai arī par ražotni otrs pretendents Igors Šamiss  piedāvāja maksāt 120 miljonus eiro, pēc administratora un valdības pārstāvju domām, Šamisa piedāvājums neietvēra tik pārliecinošas garantijas par samaksu un uzņēmuma darba atsākšanu, kā izraudzītā pretendenta piedāvājums.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti