Līdz šim «Baltic International Bank» klientiem izmaksāti 5,8 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šobrīd garantētā atlīdzība izmaksāta 159 "Baltic International Bank" klientiem. Kopējā līdz šim izmaksātās atlīdzības summa ir 5,8 miljoni eiro, ziņo Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

Bankas klientiem tiek izmaksātas atlīdzības, jo pirms divām nedēļām finanšu regulators apturēja kredītiestādes darbību. Turklāt komisija ir vērsusies Eiropas Centrālajā bankā ar lūgumu anulēt "Baltic International Bank" licenci. Pamatojums visām minētajām darbībām ir tas, ka banka ilgstoši nav spējusi īstenot dzīvotspējīgu modeli un nodrošināt tās pelnītspēju. Pieteikumus garantētajai atlīdzībai bankas klienti var noformēt internetbankā.   

"Garantētā atlīdzība ir līdz 100 tūkstošiem, un to tagad jebkurš noguldītājs, kuram pienākas pēc likuma, var saņemt. Bet pārējiem ir jāgaida, kas notiks tālāk. Atkarībā no situācijas, ja notiks bankas likvidācija, tad tiem klientiem vajadzētu rakstīt pieteikumu likvidatoram un iestāties rindā kā kreditoriem. Noguldītāju, kuri saņems visu savu summu, ir 78% no visiem noguldītājiem. Tas nozīme, ka 22% ir tādi, kuri saņems tikai 100 tūkstošus," stāstīja FKTK pārstāve Jeļena Ļebedeva.

Garantēto atlīdzību pilnībā izmaksās no Latvijas Noguldījumu garantiju fonda, un šim mērķim nebūs vajadzīgi līdzekļi no valsts budžeta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti