Līdz gada ienākumu deklarāciju iesniegšanas termiņa beigām vien dažas dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Līdz 1. jūnijam, kad, saskaņā ar likuma prasībām, vairākām iedzīvotāju kategorijām ir obligāti jāiesniedz gada ienākumu deklarācijas par 2017. gadā gūtajiem ienākumiem, ir palikušas vien dažas dienas. Valsts ieņēmumu dienests atgādina, ka saimnieciskās darbības veicējiem šīs deklarācijas jāiesniedz, izmantojot elektroniskās deklarēšanas sistēmu.

Savukārt citi, uz ko attiecas pienākums iesniegt gada ienākumu deklarāciju, to var izdarīt arī Valsts ieņēmumu dienesta klientu apkalpošanas centros vai arī Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros.

VID pārstāve Ināra Kopase: Kam jāiesniedz deklarācijas
00:00 / 00:33
Lejuplādēt

Deklarācijas obligāti jāiesniedz iedzīvotājiem, kuri nodarbojās ar saimniecisko darbību, tie varētu būt individuālo uzņēmumu un komersantu īpašnieki - Iedzīvotāju kategorijas, uz kurām attiecas pienākums iesniegt gada ienākumu deklarāciju, atgādina Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu pārvaldes inspektore Ināra Kopase.

Tāpat deklarācijas jāiesniedz tiem, kuri nodarbojās ar telpu nomu, zemnieku saimniecības,  un tie, kas guvuši kādus profesionālos ienākumus.

Deklarācijas jāsniedz iedzīvotājiem, kuri guvuši ar nodokli neapliekamos ienākumus, kuru kopējā summa gadā pārsniedza 4000 eiro, piemēram, pārdevuši personīgo mantu, guvuši ienākumus, no kuriem nodoklis nav ieturēts pilnā apmērā, tai skaitā arī kokmateriālu pārdošana, vai arī saņemti kādi dāvinājumi no fiziskām personām, kuri nav radinieki, tos ienākums obligāti būtu jādeklarē.

Arī iedzīvotāji, kuri saņēmuši ienākumus ārzemēs, tai skaitā jūrnieki, kuri ir bijuši jūrā starptautiskos pārvadājumos nodarbināti, viņiem arī deklarācija jāiesniedz obligāti, sacīja Kopase.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti