Pēcpusdiena

Kalvītis sola demokrātiju Hokeja federācijā; Lipmans saskata Rīgas «Dinamo» roku

Pēcpusdiena

Iepazīstina ar ikgadējo Latvijas biznesa gada pārskatu

Apkure Rīgā pieslēgta ceturtai daļai namu. Samazinājušies arī iedzīvotāju parādi

Līdz ar auksto laiku parādnieki «Rīgas siltumam» samaksā teju divus miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kopš pagājušās nedēļas parādi par apkuri uzņēmumam “Rīgas siltums” saraukuši no diviem miljoniem eiro līdz nepilniem 200 tūkstošiem eiro, intervijā Latvijas Radio pastāstīja uzņēmuma pārstāve Linda Rence.

Rence skaidroja, ka situācija ar parādiem ir ļoti dinamiska. Vēl pagājušajā nedēļā parādnieki “Rīgas siltumam” nebija samaksājuši rēķinus kopumā par diviem miljoniem eiro, bet tagad parāds krietni sarucis līdz 172 tūkstošiem eiro.

Šāda situācija gan bijusi līdzīga arī citus gadus, jo uz apkures sezonas sākumu parādu praktiski vairs nav. Uzņēmumā arī stāsta, ka ar parādniekiem tiekot strādāts, informējot viņus, ja rēķinu nomaksa aizkavējusies vairākus mēnešus.

Rīgā vēl pirmdienas, 10.oktobra, rītā siltums bija pieslēgts 26% ēku. Savukārt “Rīgas namu pārvaldnieks” solīja, ka dienas laikā apkure tiks pieslēgta visām uzņēmuma apsaimniekotajām mājām.

Tikmēr Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas veiktie aprēķini liecina, ka, pateicoties salīdzinoši zemām dabasgāzes cenām, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju jau oktobrī var rēķināties ar zemāku siltumenerģijas tarifu nekā gadu iepriekš.

Tarifu pieaugums, visticamāk, šosezon nav gaidāms, savukārt nākamgad situācija var krietni mainīties, jo būs atvērts gāzes tirgū un tad cena varētu būt augstāka. Regulatora padomes priekšsēdētājs Rolands Irklis gan lēš, ka pieauguma  nevajadzētu būt ļoti būtiskam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti