Lidostu «Rīga» turpinās vadīt Laila Odiņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valsts AS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināta līdzšinējā uzņēmuma vadītāja Laila Odiņa, informēja uzņēmumā.

Iepriekš uz šo amatu izsludināts konkurss, kurā par piemērotāko atzīta Odiņas kandidatūra. Atbilstoši konkursa nolikumam lidostas valdes priekšsēdētāja amata pretendentu novērtēšana notika trīs kārtās.

Pirmajā kārtā Nominācijas komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no lidostas padomes, Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Darba devēju konfederācijas un valsts AS “Latvijas gaisa satiksme”, izvērtēja 11 pretendentu pieteikumus saskaņā ar konkursā noteiktajiem kritērijiem. Uz otro kārtu tika uzaicināti pieci pretendenti ar atbilstību obligātajām minimālajām prasībām un lielāko pirmajā kārtā iegūto punktu skaitu.

Konkursa otrajā kārtā notika daļēji strukturētās intervijas pretendentu analītisko, biznesa un stratēģiskās domāšanas un komandas vadītprasmes spēju novērtēšana, kā arī zināšanu un izpratnes novērtēšana par korporatīvās pārvaldības principiem, valsts kapitālsabiedrību darbību un finanšu vadību, informēja lidostā.

Konkursa trešajā kārtā diviem visatbilstošākajiem pretendentiem ar pirmajā un otrajā kārtā iegūto lielāko punktu skaitu personāla atlases konsultāciju uzņēmums SIA “Eiro Personāls” organizēja personības testus un veica pretendentu kompetenču novērtēšanu. Pretendenti arī Nominācijas komisijai prezentēja savu redzējumu par lidostas „Rīga” attīstības virzieniem tuvākajos trīs gados. Tāpat tika novērtētas pretendentu zināšanas un izpratne par lidlauka drošuma standartiem un galvenajām riska vadības sistēmām lidlaukā.

KONTEKSTS:

Lai nodrošinātu lidostas "Rīga" vadības nepārtrauktību krīzes apstākļos, 2020. gada pavasarī uzņēmuma padome valdes priekšsēdētājas amatā ievēlēja toreizējo padomes locekli Odiņu. Viņas pilnvaras ilga vienu gadu, kura laikā tika organizēts un pabeigts konkurss uz valdes priekšsēdētāja amatu. Odiņas priekšgājēja Ilona Līce 2020. gada aprīļa vidū atkāpās no lidostas priekšsēdētājas amata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti