Lidostas «Rīga» zaudējumi pusgadā – 9,4 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Covid-19 pandēmijai turpinot būtiski ietekmēt aviācijas nozari, lidostas “Rīga” apgrozījums šā gada pirmajā pusgadā sasniedzis 9,4 miljonus eiro, taču arī zaudējami ir tikpat lieli, liecina lidostas 2021. gada nerevidētais saīsinātais starpperiodu pārskats par sešu mēnešu periodu līdz 30. jūnijam.

Lidosta paziņojumā medijiem informēja, ka tās neto apgrozījums 2021. gada pirmajā pusgadā bija 9,42 miljoni eiro – par 2,4 miljoniem eiro jeb 20% mazāk, nekā tika plānots 2021. gada budžetā. Novirzes no plānotā lidosta skaidroja ar Covid-19 izplatības otro vilni Eiropas Savienībā, kā rezultātā šā gada sākumā Latvijā uz vairākiem mēnešiem tika noteikti krasi avioceļošanas ierobežojumi, pasažieru plūsmai lidostā samazinoties līdz minimumam.

Tomēr uzņēmuma zaudējumi sešos mēnešos veido 9,4 miljonus eiro, kas gan ir par 2,2 miljoniem eiro mazāki, nekā tika prognozēts. Zaudējumu apjomu samazinājusi resursu plānošana un izmantošana, kā arī kompensācija par zemes atsavināšanu “Rail Baltica” dzelzceļa līnijas un stacijas izbūves vajadzībām 1,9 miljonu eiro apmērā.

Lai gan vasaras sākumā pasažieru plūsmā bija vērojamas pozitīvas tendences – apkalpoto ceļotāju skaits jūnijā, salīdzinot ar maiju, dubultojās –, tomēr Covid-19 pandēmijas ietekme uz lidostas darba rezultātiem joprojām ir augsta. Pirmajā pusgadā apkalpoti vien 406 tūkstoši pasažieru, kas ir par 63% mazāk, nekā uzņēmums plānoja šā gada budžetā.

KONTEKSTS:

Šogad jūnijā valdība precizēja pērn aprīlī pieņemto rīkojumu par starptautiskās lidostas "Rīga" pamatkapitāla palielināšanu. Lidostas pamatkapitāls tiks palielināts atbilstoši Eiropas Komisijas (EK) šā gada martā pieņemtajam lēmumam –  par 35,23 miljoniem eiro. Tas ir mazāk par iepriekš plānoto ieguldījumu teju 50 miljonu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti