Lidostas «Rīga» padomei meklēs jaunu locekli Linkaita vietā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tā kā valsts akciju sabiedrības “Starptautiskā lidosta “Rīga”” padomes loceklis Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) atstājis amatu, Satiksmes ministrija drīzumā plāno izsludināt konkursu uz brīvo amata vietu, informēja ministrijā.

Linkaits, kurš tika ievēlēts 13. Saeimā un Krišjāņa Kariņa veidotajā valdībā kandidē uz satiksmes ministra amatu, portālam LSM.lv pastāstīja, ka Saeimas kārtības rullis liek viņam mēnesi pēc deputāta pilnvaru apstiprināšanas atstāt visus iepriekšējos amatus. Linkaita pēdējā darba diena lidostas padomē bija 2018. gada 5. decembrī.

Satiksmes ministrijā skaidroja, ka tā kā lidostas kapitāldaļu turētāja ir izveidojusi padomes locekļa nominācijas komisiju, kas veiks konkursa nolikuma izstrādi un apstiprināšanu. Plānots, ka tuvākajā laikā konkurss uz vakanto lidostas padomes locekļa amatu tiks izsludināts publiski.

Lidostas "Rīga" mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka padomē pašlaik darbojas Juris Kanels un Laila Odiņa, kura iepriekš bijusi "airBaltic" valdes locekle.

Padomju atjaunošana lielajos valsts uzņēmumos 2016. gadā sākās pēc Pārresoru koordinācijas centra ierosinājuma saskaņā ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD rekomendācijām, lai vismaz lielajos valsts uzņēmumos uzlabotu to darbības pārraudzību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti