Lidostas «Rīga» padomē iecelti Kanels, Nešpors un Linkaits

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts AS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Juris Kanels, padomes locekļa amatā – Raitis Nešpors, bet neatkarīgā padomes locekļa amatā – Tālis Linkaits, informē Satiksmes ministrijā (SM).

Ministrijā atzīmē, ka kopumā konkursā uz lidostas padomes locekļu amatiem saņemti 29 pieteikumi. Nominācijas komisija uz otro kārtu virzījusi astoņus pretendentus, kuri pirmajā kārtā ieguva lielāko punktu skaitu.

Nominācijas komisija, kurā darbojās speciālisti no SM, Pārresoru koordinācijas centra un Latvijas Darba devēju konfederācijas, darbam lidostas padomē nolēma ieteikt Kanelu, Nešporu un Linkaiti, kurus SM kā lidostas kapitāldaļu turētāja arī apstiprināja darbam lidostas padomē.

Kanels absolvējis Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas fakultāti, iegūstot augstāko ekonomisko izglītību rūpniecības plānošanas specialitātē. Viņš iepriekš strādājis dažādos ar gaisa satiksmi saistītos uzņēmumos, bijis Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra direktors, arī Latvijas vēstnieks vairākās Eiropas valstīs

Nešpors ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā un iestāžu un organizāciju vadībā Rīgas ekonomikas augstskolā, bet Banku augstskolā iegūts bakalaura grāds finansēs. Iepriekš bijis SIA “EAST-WEST TRANSIT” finanšu direktors, SIA “Lasco Investment” valdes priekšsēdētājs u.c.

Linkaits studējis LU Ekonomikas fakultātē, iegūstot ekonomista diplomu. Linkaits bijis projektu vadītājs attīstības sadarbības projektos dažādās valstīs. Tāpat viņš bijis Privatizācijas aģentūras administratīvā dienesta vadītājs, darbojies vairāku valsts uzņēmumu, piemēram, "airBaltic" un "Latvenergo" padomē.

Jau ziņots, ka valsts sektors šopavasar sāka meklēt kandidātus darbam atjaunotajās valsts uzņēmumu padomēs. SM konkursā meklēja piemērotus cilvēkus darbam valsts AS "Latvijas pasts", valsts AS "Latvijas dzelzceļš", kā arī valsts AS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" padomē, liecināja SM mājaslapā pieejamā informācija.

Kandidātiem izvirzītas vairākas prasības, tostarp akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, ekonomikā, vadībzinībās, tiesību zinātnē, inženierzinātnē, vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze lielas kapitālsabiedrības (virs 100 darbinieku) valdes vai padomes locekļa amatā, nevainojama reputācija un citas.

Tāpat vēstīts, ka krīzes laikā likvidētās lielo valsts uzņēmumu padomes daļā kapitālsabiedrību darbu varētu atsākt pavasara beigās vai vasarā. Padomju atjaunošana notiek pēc Pārresoru koordinācijas centra ierosinājuma saskaņā ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD rekomendācijām, lai vismaz lielajos valsts uzņēmumos uzlabotu to darbības pārraudzību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti