Labrīt

Barikāžu stāsti: Edvīns Ežmalis un degošā "Latvija" uz Vecmīlgrāvja tilta

Labrīt

Baltijas valstu centienos pēc neatkarības bija svarīgs ārvalstu informatīvais atbalsts

Lidosta "Rīga" pērn apkalpoja 2 miljonus pasažieru, par 74% mazāk nekā 2019.gadā

Lidostai «Rīga» 2020. gadā – pasažieru skaita kritums par 74%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

2020. gadā lidostā “Rīga” apkalpots vien 2,01 miljons pasažieru, kas ir par 74,2% mazāk ceļotāju nekā gadu iepriekš. Par to liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem pagājušajā gadā, paziņojumā medijiem informēja lidosta.

Lielāko daļu jeb 57% no 2020.gadā lidostā “Rīga” apkalpotajiem pasažieriem pārvadāja nacionālā lidsabiedrība “airBaltic”, 16% – Īrijas zemo cenu aviokompānija “Ryanair”, bet 9% – Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība “Wizz Air”.

Tāpat 25% no visiem pērn lidostā “Rīga” apkalpotajiem pasažieriem bija transfēra pasažieri. Kopumā 2020. gadā lidostu “Rīga” kā pārsēšanās punktu izmantoja nepilns pusmiljons ceļotāju.

No lidostas “Rīga” populārākie galamērķi Eiropā pērn bija Londona, Oslo, Frankfurte un Helsinki. Neraugoties uz to, ka jau kopš marta vidus ir aizliegti lidojumi uz valstīm ārpus Eiropas Savienības (ES), pagājušā gada galamērķu TOP 5 vietu saglabā arī Maskava, kas pirms pandēmijas bija viens no iecienītākajiem lidojumu maršrutiem.

Salīdzinot ar 2019. gadu, vairāk nekā uz pusi samazinājies arī lidostā “Rīga” apkalpoto lidojumu skaits. Pērn lidostā apkalpoti 35 592 lidojumi – par 59,1% mazāk nekā gadu iepriekš, tostarp regulāro pasažieru lidojumu skaits saruka par 68%.

2021. gadā lidosta plāno apkalpot 2,8 miljonus pasažieru. Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa intervijā Latvijas Radio gan atzina – pašlaik šis skaits izskatās diezgan nereāls. “Mēs ļoti ceram, ka izmaiņas lidojumu kārtībā no 15. janvāra stabilizēs situāciju turpmākajos mēnešos, bet jau no maija un jūnija varētu sākt atjaunot apjomus vismaz līdz 30–40% no 2019. gada,” sacīja Odiņa.

Savukārt gandrīz dubultojies kravu lidojumu skaits, bet biznesa aviācijas, tehnisko, militāro un cita veida lidojumu skaits pieaudzis pat par 82,6%.

Kravu lidojumu skaita pieaugums atspoguļojas arī lidostā “Rīga” apkalpoto aviācijas kravu apjomā. Lai gan kopumā 2020. gadā lidostā apkalpoto kravu daudzums samazinājās par 15%, jo par 56% saruka ar pasažieru gaisa kuģiem pārvadāto kravu apjoms, toties tieši ar kravu lidojumiem lidostā “Rīga” tika ievests un izvests par 40% vairāk kravu nekā pērn. Kopumā pagājušajā gadā lidostā “Rīga” apkalpoti 23,2 tūkstoši tonnu kravu.

KONTEKSTS:

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. 2019. gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7,8 miljonus pasažieru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti