Lidostā «Rīga» pusgadā apkalpoti 2,22 miljoni pasažieru; sarūk tranzīta pasažieru daļa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šī gada pirmajā pusgadā lidosta "Rīga" apkalpojusi 2,22 miljonus pasažieru jeb tikpat, cik visa 2020. gada laikā, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem.

Lidostā informēja, ka šā gada jūnijā lidostā apkalpoti gandrīz 550 tūkstoši pasažieru, kas, salīdzinot ar 2019. gada jūniju, ir samazinājums par 28%.

Pusi no visiem pasažieriem jeb 279 tūkstošus jūnijā pārvadājusi nacionālā aviokompānija "airBaltic", izpildot arī vislielāko lidojumu skaitu – 2713 lidojumus (53%), savukārt gandrīz 30% jeb 162 tūkstoši pasažieru izmantoja aviokompāniju "Ryanair", kas veica 971 lidojumu jeb ap 20% no visiem apkalpotajiem lidojumiem.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa paziņojumā medijiem vērtēja, ka atkopšanās pēc Covid-19 nozarē pašlaik notiek salīdzinoši strauji: "Jūnijā no saviem pirmspandēmijas laika rādītājiem atpaliekam par mazāk nekā trešdaļu.”

Tikmēr tranzīta pasažieru īpatsvars Rīgā kopš lidojumu aizlieguma Krievijas un Baltkrievijas virzienos ir samazinājies no 30% līdz 17%. “Esam spējuši šo samazinājumu kompensēt ar plašu un pasažieriem ērtu vasaras ceļojumu tiešo galamērķu klāstu, kas jau ir ļoti tuvs tam, ko piedāvājām pirms pandēmijas,” norādīja Odiņa.

Tāpat viņa norādīja, ka lidosta laikus parūpējās par nepieciešamo darbinieku piesaisti – pašlaik tur strādā vairāk darbinieku kā pirms pandēmijas.

Savukārt aviācijas kravu pārvadājumus būtiski ietekmēja Krievijas izraisītais karš Ukrainā un starptautiskie lidojumu aizliegumi –  kravu apgrozījums jūnijā lidostā "Rīga" sasniedzis 1449 tonnas. Pusgadā apkalpoti nepilni 11 tūkstoši tonnu kravu jeb par 18% mazāk nekā 2019. gada pirmajā pusgadā un par 11% mazāk nekā tādā pašā laika posmā pērn.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti