Lidostā «Rīga» pasažieru skaits pērn audzis par 16%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

2018. gadā lidostā “Rīga” apkalpoti 7,06 miljoni pasažieru, kas par gandrīz 16% vairāk nekā gadu iepriekš, informēja uzņēmumā. Pieaugums vērojams visos būtiskajos darbības rādītājos.

Par 10,4% audzis apkalpoto kravu apjoms, pārsniedzot 27 tūkstošus tonnu, savukārt apkalpoto lidojumu apjoms palielinājies par 11,5% - 2018. gadā lidostā “Rīga” apkalpoti 83,5 tūkstoši gaisa kuģu.

Uzņēmumā norāda, ka saskaņā ar Starptautiskās lidostu padomes (Airport Council International, ACI) datiem, 2018. gada 3. ceturksnī vidēji Eiropā pasažieru skaits audzis par 5%. Savukārt lidostai “Rīga” straujais pasažieru skaita kāpums ļāva pērn vairākkārt ierindoties Eiropas straujāk augošo lidostu TOP 5 lidostu grupā ar 5 - 10 miljoniem apkalpoto pasažieru. Tāpat starptautiskā aviācijas datu analītikas uzņēmuma “VariFlight” pētījumā lidosta “Rīga” atzīta par 2018. gada septīto punktuālāko lidostu Eiropā.

Paziņojumā medijiem skaidrojot pasažieru skaita pieaugumu, lidostas valdes priekšsēdētāja Ilona Līce norādīja, ka iepriekšējos gados attīstīts lidlauks un infrastruktūra, kas saistīta ar pasažieru gaisa kuģu apkalpošanu.

Bet no šī gada galvenā uzmanība tiks pievērsta pasažieru apkalpošanas infrastruktūras paplašināšanai un kravu sektora attīstībai.

2019. gadā lidosta sāks īstenot lidostas paplašināšanās 6. kārtu, kuras ietvaros tiks būvēta jauna pasažieru termināļa publiskā daļa un ar to saistītā infrastruktūra. Jaunajā terminālī būs moderna un plaša pasažieru reģistrācijas zāle, drošības kontroles zona un bagāžas saņemšanas un šķirošanas telpas, arī restorāni, kafejnīcas un veikali. Tādējādi tiks atrisināti pasažieru apkalpošanas kapacitātes jautājumi, ko lidosta vecās – 1974. gadā būvētās termināļa – publiskās daļas ietvaros šobrīd risina ar pagaidu uzlabojumiem.

Iecerēts, ka jaunais lidostas terminālis būs savienots ar “Rail Baltica” dzelzceļa staciju, veidojot vienotu pasažieru apkalpošanas kompleksu.

Vienlaikus ar 6. kārtas izbūvi lidosta plāno attīstību kravu apkalpošanas infrastruktūrā. Šogad sāksies jauna kravu perona būvniecība ar pazemes degvielas uzpildes sistēmu, kas ļaus lidostā apkalpot vairāk lielfizelāžas gaisa kuģu un atslogos esošās lidostas perona stāvvietas. Paralēli sadarbībā ar investoriem iecerēts attīstīt modernu kravu loģistikas centru vairāk nekā 10 000 kvadrātmetru platībā.

Savukārt Kohēzijas fonda atbalstītā projekta “Drošas un videi draudzīgas infrastruktūras attīstība starptautiskajā lidostā “Rīga”” ietvaros ir paredzēts modernizēt un paplašināt manevrēšanas ceļus, pārbūvēt lidlauka publiskās daļas pievedceļus, rekonstruēt tehniskā servisa ēku, kā arī modernizēt lietus ūdens kanalizācijas sistēmu un apgaismojuma infrastruktūru. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti