Lidosta «Rīga» nav gatava atteikties no zemo cenu kompānijām par labu Tukumam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Starptautiskā lidosta „Rīga” nav gatava atteikties no zemo cenu kompānijām par labu Tukuma lidlaukam, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam „Baltic Business Service” teica lidostas valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks.

„Mēs esam valsts akciju sabiedrība, un tas [Tukuma lidlauks] ir privāts uzņēmums, bet mēs visi esam vienā valstī. Es teikšu, ka mēs neesam gatavi atteikties ne no kā par labu kādam citam. Mēs esam gatavi cīnīties par jebkuru savu klientu. Jā, mēs esam gatavi būt arī sadarbības partneri, jo šī lidosta ir tuvu, un kaut kādā ziņā mēs viens otram kādreiz varam arī izlīdzēt. Tomēr vēlreiz uzsveru, ka mēs neesam gatavi atteikties no zemo cenu kompānijām,” pavēstīja Mūrnieks.

Viņš gan atzina, ka var būt tā, ka lidosta kā valsts uzņēmums nevar tik elastīgi runāt par cenām un sadarbības modeļiem. „Tad varbūt paveras iespējas privātam uzņēmumam. Tādā gadījumā mums jau kā valstij kopumā ir svarīgi nezaudēt kādu aviokompāniju – ja kāda aviokompānija paziņo, ka no Rīgas ies uz Lietuvu vai Igauniju, tad mums visiem kopā ir labāk, ja viņi tā vietā aiziet uz Tukumu. Taču līdz tai līnijai, kur mēs varam paturēt savus klientus, mēs piekāpties netaisāmies. No tiem līdzekļiem, kurus mēs gūstam no aviokompānijām, mums lieka nav neviena kapeika,” klāstīja lidostas „Rīga” valdes priekšsēdētājs.

Ziņots, ka Tukuma lidosta plānoja sākt regulāru avioreisu apkalpošanu. Lidostas operators „Tukums Airport” risina pārrunas ar vairākām zemo cenu aviokompānijām, kas jau 2013.gada otrajā ceturksnī varētu sākt pasažieru komercreisu pārvadājumus lidostā, kā arī ar pilna servisa aviokompānijām, kas veiks čarterlidojumus lidostā.

Uzņēmums „Tukums Airport” ir dibināts 2005.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,013 miljoni latu. „Tukums Airport” pieder Engures novada domei (4,25%) un uzņēmumam „K.S.AVIA” (95,75%).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti