Lidostā «Rīga» janvārī teju apsīkusi pasažieru plūsma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lidostā “Rīga” janvārī teju apsīkusi pasažieru plūsma, un arī jaunais aizliegums, kas paredz līdz 25. februārim aizliegt lidojumus uz un no Īrijas un Lielbritānijas, jo šajās zemēs izplatās jaunais Covid-19 paveids, dos savu artavu. Šī aizlieguma dēļ no lidostas “Rīga” aizgājušas divas aviokompānijas - "Ryanair" un "Wizz Air".

Nedēļā pirms šiem ierobežojumiem kopumā uz Īriju un Lielbritāniju lidoja vairāk nekā 1300 pasažieri. Lidostas "Rīga" pārstāve Laura Kulakova prognozē, ka šos pasažierus, iespējams, iegūs Tallinas un Viļņas lidostas, kurām nav šādi ierobežojami.

Laura Kulakova par pasažieru skaita kritumu lidostā "Rīga"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Janvāri lidosta "Rīga" pabeidza ar 90,4% pasažieru skaita kritumu salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Mēs apkalpojām nedaudz vairāk par 50 000 pasažieriem salīdzinājumā ar 500 000 pagājušā gada janvārī. Un februāra sākumā skaitļi uzrāda, ka šī tendence turpinās. Mums jau labu laiku ir tikai dažas aviokompānijas palikušas, protams, tā ir "airBaltic", kas nodrošina vislielāko galamērķu skaitu, tad mums ir ilggadējie, stabilie partneri "Lufthansa" un "Finnair", kas attiecīgi nodrošina lidojumus uz Vāciju un Helsinkiem Somijā," stāsta Kulakova.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, bet, tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinās, ārkārtējā situācija ir pagarināta līdz 6. aprīlim, ieskaitot arī Lieldienu brīvdienas.

Saskaņā ar valdības atbalstīto luksofora principu par ierobežojumu mīkstināšanu varētu spriest, ja saslimstības rādītāji samazinātos līdz vidēji 200 gadījumiem uz 100 000 cilvēku 14 dienu laikā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti