Licences pakalpojumu sniegšanai lidostā saņem trešais taksometru uzņēmums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas plānošanas reģions izsniedzis  speciālās licences kartītes SIA “Welltaxi” taksometriem, kas drīkst starptautiskajā lidostā “Rīga” pārvadāt pasažierus. Pārvadātājs lidostā darbojas ar preču zīmi “TaksiLV”.

Šī ir trešā pārvadātāju apvienība, kas izpilda Autopārvadājumu likumā noteiktās paaugstinātās prasības, kas stājās spēkā šī gada septembrī. Atļauju pārvadājumiem lidostas slēgtajā zonā iepriekš saņēma SIA “Red Cab lidosta” un AS “Rīgas Taksometru parks” veidotā pārvadātāju apvienība, kā arī  “Baltic Taxi”.

Līdz ar to pašlaik taksometra pakalpojumus lidostā drīkst nodrošināt vairāk nekā 130 taksometru auto, tostarp 13 “TaksiLV” automašīnas. To skaits gan drīzumā varētu pieaugt, jo pārvadātājs kārto dokumentus par vēl citiem transportlīdzekļiem.

“Katrā ziņā trīs pārvadātāji jau nozīmē konkurences paplašināšanu lidostā,” paziņojumā medijiem norādīja Rīgas plānošanas reģiona administrācijas vadītājs Edgars Rantiņš.

KONTEKSTS:

Jaunie Ministru kabineta noteikumi paredz, ka no šī gada 15. septembra starptautiskās lidostas “Rīga” teritorijā ar ierobežotu piekļuvi varēs strādāt tikai tie pārvadātāji un taksometru kompānijas, kas nodrošinās Autopārvadājumu likumā noteiktās prasības un kuriem būs izsniegtas licences kartītes ar speciālu atzīmi. Šīs kartītes izsniedz Rīgas plānošanas reģions. 

Lai saņemtu speciālās licences kartītes, pārvadātājam vai pārvadātāju apvienībai ir jāapliecina spēja nodrošināt pakalpojumu visā lidostas darba laikā, apkalpot personas ar invaliditāti, kā arī nodrošināt taksometrus ar 5 - 8 pasažieru sēdvietām un bērnu sēdeklīšiem. Tāpat noteikts ierobežojums autotransporta līdzekļa vecumam – tas nedrīkst pārsniegt piecus gadus. Lai saņemtu licenci, pārvadātājam ir jāiesniedz apliecinājums, ka ir radīts risinājums vaučera QR koda validācijai, kā arī apliecinājums par sadarbību ar vaučera tirgotāju.  

Dati par aizvadīto gadu liecina, ka lidosta dienā vidēji apkalpo 20 000 pasažieru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti