LIAA vadītājs Ozols: Latvijā jau trūkst biznesa tūrisma infrastruktūras

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) no pirmdienas, 1.februāra, pārņem  Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) funkcijas un turpinās “vilināt šurp ārvalstniekus”, bet iepriekš par prioritāti noteiktā darījumu tūrisma virzienu plaši reklamēt šobrīd nav jēgas, jo Latvijā infrastruktūra jau ir pārslogota,  Latvijas Radio “Aktuālajā intervijā” atzina LIAA vadītājs Andris Ozols.

LIAA iepriekš strādāja kā “viesmīlīga institūcija”, kas “pārdod” Latviju kā vietu, kur investēt, un palīdz virzīt Latvijas eksporta produkciju, un aģentūrai ir izveidots plašs pārstāvniecību tīkls – 21 pārstāvniecība pasaulē, kas līdz šim neatbalstīja tūrismu. Tāpēc Tūrisma attīstības valsts aģentūras funkciju pārņemšana ir loģiska, un Ekonomikas ministrija, kas pārrauga tūrisma jomu, “gāja uz to” jau sen.

Tagad LIAA jaunizveidotā Tūrisma departamenta galvenais uzdevums būs “vilināt šurp ārvalstniekus, izcelt un attīstīt specifiskas tūrisma nišas”, piemēram, LIAA jau gadiem strādāja ar medicīnas tūrismu,  veiksmīgi reklamējot  medicīnas pakalpojumus, stāstīja Ozols.

Viena no nākotnes prioritātēm ir arī darījumu tūrisms, bet par šīs jomas reklamēšanu Ozols gan bija nedaudz skeptisks, norādot, ka nebūtu ļoti pareizi reklamēt jau tā pārslogotu produktu – nepieciešamas jaunas konferenču zāles un infrastruktūra.

“Saprotams, ka klimatiskie apstākļi tādi, ka gribas pagarināt tūrisma sezonu, bet sašaurināt visu tūrisma atbalstu uz konferenču nozari nebūtu pareizi,” sacīja Ozols.

Viņš arī norādīja, ka aģentūras rokās nav izveidot milzīgu tūrisma infrastruktūrai, kā darīja dažas valstis, bet valsts ekonomiskā politika var palielināt tūristu skaitu, veidojot nišu piedāvājumus, kuru radīšana ir svarīgāka par tikai reklāmu.

LIAA turpinās darbu gandrīz visi no 16  Tūrisma aģentūras darbiniekiem, izņemto divus vai trīs cilvēkus, kuri izvēlējās saņemt kompensācijas un nepagarināt darba līgumu. Ozols uzsvēra, ka “nebija nekādas atlaišanas ar viltu”, bija taisnīgs piedāvājums pildīt pienākumus LIAA ietvaros, un, ja kāds nolēma, izmantojot reorganizāciju, saņemt kompensāciju, “tā ir viņu darīšana”.

 Jau ziņots, ka no februāra LIAA pārņem TAVA funkcijas. Pievienošana papildu izdevumus neradīšot. Jau 2009. gadā, lai mazinātu izdevumus, tika noslēgta TAVA un Ekonomikas ministrijas vienošanās par grāmatvedības, personāldaļas, informācijas tehnoloģiju atbalsta funkciju nodošanu ministrijai. Savukārt papildu līdzekļi TAVA likvidēšanai nav nepieciešami.   

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti