LIAA vadītājs: Kopumā Latvijā ir diezgan konkurētspējīga nodokļu sistēma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Raugoties uz Latviju no investīciju piesaistes viedokļa, kopumā mums ir diezgan konkurētspējīga nodokļu sistēma, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns.

“Par nodokļu sistēmu, jā, lauž šķēpus vienmēr. Es droši vien būšu ļoti nepopulārs, sakot – kopumā mums ir diezgan konkurētspējīga nodokļu sistēma,” sacīja Rožkalns.

Viņš gan atzina, ka darbaspēka nodokļos ir iespējami uzlabojumi. Taču kopumā, raugoties uz visiem nodokļiem, Eiropas kontekstā Latvija ir labā situācijā.

“Ja laižam lejā nodokļus, jāsaprot – tas ir līdzīgi kā lielveikalos atlaides. Ja dodam 80% atlaidi, tad ir jautājums, vai pašu labāko preci varat nopirkt ar 80% atlaidi. Nodokļu jautājums jāskata globāli.

Brīdī, kad laižam lejā nodokļus, mēs kļūstam par relatīvi lētu ražošanas vietu. Tur ir jautājums, vai to mēs gribam ilgtermiņā,” sacīja Rožkalns.

Viņaprāt, jāskatās ilgākā termiņā, kā no masveida ražošanas pieaudzēt pievienoto vērtība, lai Latvijā vairāk notiktu pētnieciskā izstrāde un atalgojums ilgākā termiņā spētu konkurēt ar Eiropu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti