LIAA saņem vairāk uzņēmumu pieteikumu darbiniekus sūtīšanai uz ārvalstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šonedēļ Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra ir saņēmusi 350 pieteikumus no uzņēmumiem, kuri vēlas sūtīt darbiniekus uz ārvalstīm. Salīdzinot ar Covid-19 krīzes sākumu, interese no uzņēmumu puses ievērojami pieaugusi un visvairāk darbinieku Latvijas uzņēmumi vēlas sūtīt darbā uz Zviedriju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju, Nīderlandi un Franciju.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns informēja, ka no šiem pieteikumiem 460 darbinieki vēlas doties uz Zviedriju un daudzi pēc tam tranzītā arī uz Norvēģiju, Dāniju, un 430 darbinieku vēlas doties uz Vāciju, daļa tranzītā uz Nīderlandi, Franciju.

Visaktīvākās nozares šobrīd ir būvniecība, metālapstrāde un mašīnbūves nozares.

Kopumā pieteikušies aptuveni 1000 darbinieku un pieteikumu skaits audzis, atzina Rožkalns.

Iepriekš bija mazāk speciālo reisu, ar kuriem darbinieki varētu nokļūt ārzemēs. Pašlaik LIAA informē Satiksmes ministriju, ja redz, ka aug pieprasījums pēc iespējām nokļūt ārzemēs, lai varētu apstiprināt šos reisus. Galvenokārt tas ir prāmis uz Zviedriju un Vāciju, un reizi nedēļā ir “airBaltic” reisi uz Vāciju un Nīderlandi, informēja Rožkalns.

KONTEKSTS:

Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai Latvijā līdz 12. maijam noteikta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tostarp attiecībā uz pulcēšanos un starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem. Ārkārtas situācija pašlaik noteikta līdz 12.maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti