LIAA noslēgusi atbalsta līgumu par sejas masku sertificēšanu ar četriem uzņēmumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētajā Starptautiskā konkurētspējas veicināšanas programmā ir noslēgti četri atbalsta saņemšanas līgumi par sejas masku sertificēšanu, norādīja LIAA pārstāvji.

Līgumi noslēgti ar uzņēmumiem SIA "JUF", SIA "Ļika J", SIA "Lola dizains" un SIA "Salvador".

Šī atbalsta programma paredz iespēju saņemt līdzfinansējumu produktu sertificēšanas pakalpojumiem līdz 80% no attiecināmajām izmaksām un atbalsts vienam uzņēmumam var sasniegt 20 000 eiro.

Otrdien, 14.jūlijā, tika saņemts pirmais maksājuma pieprasījums no uzņēmuma "Salvador" par sejas masku sertificēšanu, kas šobrīd tiek izvērtēts. Līdz šim atbalsta maksājumi šajā programmā vēl nav veikti.

Savukārt sejas masku ražošanas atbalstam LIAA šobrīd nav atsevišķas atbalsta programmas, norādīja LIAA pārstāvji.

Papildus 200 000 eiro piešķirti LIAA produktu sertifikācijas programmai, tostarp masku sertifikācijai. LIAA uzsvēra, ka uzņēmumi, atbilstoši programmas nosacījumiem, var pieteikties valsts atbalstam par sertifikāciju trīs mēnešu periodā pēc sertifikācijas.

Vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmums "Ļika J" reģistrēts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3000 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Irina Gulbe, liecina "Firmas.lv" informācija. 2018.gadā "Ļika J" strādāja ar 2,023 miljonu eiro apgrozījumu un guva 13 066 eiro peļņu. Uzņēmuma finanšu dati par 2019.gadu vēl nav publiskoti.

Ūdensapgādes uzņēmums "JUF" reģistrēts 2017.gadā, un tā pamatkapitāls ir 10 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Baiba Podāne. 2019.gadā uzņēmums strādāja ar 126 107 eiro apgrozījumu un guva 3193 eiro peļņu.

Tekstilizstrādājumu mazumtirdzniecības uzņēmums "Salvador" reģistrēts 2018.gadā, un tā pamatkapitāls ir 10 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Ināra Dreimane-Klārka.

Darba apģērbu ražošanas un tirdzniecība uzņēmums "Lola dizains" reģistrēts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 29 880 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Kazahstānas pilsonis Aleksandrs Juženko. 2019.gadā uzņēmums strādāja ar 369 183 eiro apgrozījumu un guva 7855 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt portāls "Delfi.lv" ceturtdien raksta, ka Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra (VAMOIC) organizētā 400 000 higiēnisko masku iepirkumā no 15 pretendentiem par uzvarētāju atzīts mazpazīstamais uzņēmums "Salvador", no kura nolemts iepirkt 50 000 higiēnisko masku par 1,16 eiro gabalā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Salvador" kopš dibināšanas ir nodarbinājis vienu cilvēku, tāpat nav informācijas par uzņēmuma maksātiem nodokļiem. "Salvador" nav arī iesniedzis gada pārskatus.

Portāls "Delfi.lv" norāda, ka "Salvador" faktiskā adrese Rīgā, Buru ielā 16, sakrīt ar kāda cita tekstilražotāja - SIA "Viesnīcu tekstils" faktisko adresi. "Delfi TV ar Jāni Domburu" rīcībā esošā tabula liecina, ka uzņēmums ar šādu nosaukumu individuālo aizsarglīdzekļu potenciālo piegādātāju sarakstā kā iespējams masku piegādātājs iekļauts jau šā gada 7.aprīlī.

Atšķirībā no "Salvador", "Viesnīcu tekstilam" pēdējā gada laikā regulāri ir nodokļu parādi. Šā gada 26.jūnijā parāds sasniedzis gandrīz 13 613 eiro. Valsts ieņēmumu dienesta dati gan ļauj secināt, ka uzņēmums ir salīdzinoši neliels - 2019.gadā tajā nodarbināti vidēji 10 cilvēki.

Savukārt "Salvador" nosaukums atrodams LIAA izveidotajā Covid-19 produktu platformā. Tajā norādīts, ka "Salvador" ir kāda cita tekstilražotāja meitas kompānija. Platformā gan "Salvador" figurē nevis kā higiēnisko masku ražotājs, bet gan kā uzņēmums, kurš gatavojas drīzumā uzsākt II aizsardzības kategorijas vienreiz lietojamo medicīnisko masku ražošanu.

Aģentūrai LETA ar uzņēmumu "Salvador" sazināties neizdevās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti