LIAA nav informācijas par Krievijas investoru iecerēto milzu rūpnīcu Latgalē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Par ārvalstu investīciju piesaisti atbildīgajai Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) nav informācijas par SIA „Experience” ieceri Latgalē būvēt stikla taras rūpnīcu. Krievu investori attālā Latgales lauku nomalē plāno būvēt gigantisku stikla rūpnīcu ar 750 strādājošajiem.

LIAA direktors Andris Ozols norādīja, ka ārvalstu investori lielākoties mēdz izmantot LIAA atbalstu investīcijām Latvijā. Tiesa, ir bijuši gadījumi, kad Latvijā ienākošie ārvalstu investori aģentūras palīdzību nelūdz un tiek galā pašu spēkiem, atzīst LIAA vadītājs.

"Mūsu rīcībā nav informācijas par šāda ārvalsts investora ienākšanu. Tas gan neko sliktu nenozīmē, proti, pašvaldības diezgan bieži pašas tiek galā un valsts atbalsts nav nepieciešams. Nav automātiski uzņēmumiem jāvēršas LIAA. Vienlaikus varu piebilst, ka parasti ārvalstu uzņēmumi to dara, jo šāds spēcīgs bezmaksas valsts atbalsts nav pieejams daudzās valstīs," skiadroja LIAA direktors.

Jau ziņots, ka par jaunās ražotnes un vesela loģistikas parka izveides vietu investors izraudzījies vienu no mazākajiem Daugavpils novada pagastiem - Biķernieki. Uzņēmums pagastā iegādājies zemi 96 hektāru platībā. Pašai rūpnīcai tiks izmantoti 30 tūkstoši kvadrātmetru un vēl 10 tūkstošos būs noliktavas un autotransporta parks.

Te kopējais iedzīvotāju skaits, bērnus un pensionārus ieskaitot, ir mazāks nekā plānotais nodarbināto skaits ražotnē. Turklāt par rūpnīcas un loģistikas parka būves vietu izraudzīts aizaudzis lauksaimniecības zemes gabals bez infrastruktūras un ar sliktiem grants ceļiem. Lai arī reģionā, kur ir augsts bezdarbs, iedzīvotāji jebkuru iespēju rast darbu vērtē atzinīgi, tomēr šis projekts raisa ne mazums šaubu un neskaidrību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti