LIAA: Latvijai iespiesties Lietuvas piena produktu tirgū nebūs vienkārši

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viļņā ceturtdien sākas Latvijas dienas "Atrask Latvija" („Atklāj Latviju”). Kā skaidro Latvijas investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, tirdzniecības bilance šobrīd ir Lietuvas labā, un no Latvijas puses īpaši tiks izcelti piena produkti. Tas gan nebūs vienkārši, jo abas valstis ir skāris Krievijas embargo.

„Lietuvā ir līdzīgas bēdas piezagušās ar to, ka Krievija ierobežo Lietuvas pārtikas produktu un konkrēti piena produktu pārdošanu Krievijā, līdz ar to ir saasinājusies mūsu konkurence šajā sfērā. Lai gan ir pazīstams sieriņš „Kārums” un citi piena produkti, tomēr iespiesties piesātinātā tirgū, kurš pats vēlas iespiesties pie mums, ļoti sarežģīti. Tādēļ šī emocionālā daļa ir ļoti svarīga – izcelt Latvijas preci kā kaut ko īpašu un kvalitatīvu. Laikā, kad valstis norobežojas un Latvija, piemēram, izvērš kampaņu „Pērc Latvijas preci” un lietuvieši rīkojas līdzīgi, mūsu uzdevums tomēr starptautisko un savstarpējo tirdzniecību ar kaimiņiem, ar lietuviešiem attīstīt,” skaidro Ozols.

Latvijas dienas Viļņā norisināsies no 5. līdz 7.septembrim un lietuvieši varēs apmeklēt Latvijas uzņēmēju ražotās produkcijas prezentācijas un klausīties Latvijas mūziķu koncertus Viļņas Rātslaukumā.

Jau ziņots,ka Latvijas dienās Viļņā bija plānojuši piedalīties vairāk nekā 30 Latvijas ražotāju, kas pārstāvēs modes un dizaina industriju, pārtikas pārstrādes nozari, kā arī kosmētikas un apģērbu ražotājus.

Līdzīgi pasākumi jau notikuši Tallinā, Maskavā un Baku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti