LIAA: Eksportējošiem uzņēmumiem jāmeklē iespējas klasisko eksportu apvienot ar digitāliem rīkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Par spīti labajiem eksporta rādītājiem Covid-19 pandēmija eksportējošiem uzņēmumiem rada jaunus apstākļus, kuros klasiskā eksporta prakse jāapvieno ar digitāliem rīkiem.

LIAA direktors Kaspars Rožkalns
00:00 / 00:45
Lejuplādēt

Šī gada pirmajā ceturksnī Latvijas ekonomika kopumā ir pārsniegusi pirmskrīzes līmeni, un eksportēts gandrīz par 18% vairāk nekā pirms gada. 2020. gadā no Latvijas eksportētas preces uz 197 pasaules valstīm. Lielākie eksporta partneri ir Lietuva, Igaunija, Krievija, Vācija, Zviedrija, kas nodrošina pusi no visa eksporta apjoma. Vienlaikus, lai noskaidrotu kā palielināt Latvijas eksportējošo uzņēmēju konkurētspēju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sāk diskusiju ciklu, kurā sarunās ar uzņēmējiem izzinās to problēmas un izaicinājumus eksportā.

LIAA direktors Kaspars Rožkalns iezīmēja, kādas ir problēmas eksportētājiem:  "Kā uzticēties digitālā laikmetā nezināmam partnerim, kā veikt procesu sertifikāciju, kā aizstāt izstādes un ceļošanu ar citiem rīkiem un instrumentiem, kā panākt labākus rezultātus. Mums ir ļoti daudz uzņēmumu, kas eksportē tādus zināmus produktus kā, piemēram, kokmateriālu, metālapstrādes uzņēmumi, mašīnbūve, elektronika. Ne visi šie uzņēmumi māk pilnībā izmantot digitālā laikmeta iespējas."

Tāpēc LIAA vēlas tiem palīdzēt sadarboties ar informācijas tehnoloģiju uzņēmumiem. “Tie gan palīdzēs mūsu eksportētājiem, gan pēc tam pašam IT uzņēmumam faktiski radīsies jauni produkti, ko varētu piedāvāt arī tālāk tirgū,” piebilda Rožkalns.

Šī mēneša beigās hakatonā uzņēmēju problēmām risinājumu mēģinās rast jaunuzņēmumi no visas pasaules.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti