Rīta Panorāma

Emīla Dārziņa "Lauztās priedes"

Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Sprūdi

Intervija ar Andri Ozolu

LIAA direktors: Banku sektora satricinājumu dēļ neviens investīciju projekts nav atkritis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Satricinājumi Latvijas banku sektorā valstij neko labu investīciju piesaistei nav nesuši, taču neviens projekts šī iemesla dēļ nav atkritis, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.

Ozols gan piekrita, ka investori nogaida un veic aprēķinus, taču norādīja, ka nevar nosaukt nevienu investīciju projekts, kas šī iemesla dēļ būtu atkritis.

Pašlaik Latvijai ir būtiski atgūt labu reputāciju un svarīgi, lai uzņēmēji spētu raiti norēķināties.

Ozols norādīja, ka pusotra gada laikā, ja vien viss notiks, kā solīts, piesaistīto investīciju apjoms varētu būt 130 miljoni eiro. Investori, kuri ir pakalpojumu sniedzēji, aplūkojot tveras un piezemētas lietas – darbaspēka pieejamību un izmaksas, norādīja Ozols.

KONTEKSTS:

Par nepieciešamību ierobežot čaulas kompāniju un nerezidentu apkalpošanu un stiprināt cīņu ar naudas atmazgāšanu sāka runāt pēc ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas (FinCEN) paziņojuma par “ABLV Bank” iespējamo saistību ar naudas atmazgāšanu, pēc kura bankai sākās grūtības un tā nolēma pašlikvidēties, un FinCEN pārstāvju vizītes Latvijā.

Ārvalstu investoru padomē norādīja, ka investori vēlas redzēt konkrētu valdības rīcības plānu cīņai ar naudas atmazgāšanu, lai varētu būtu droši par savām investīcijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti