Rīta intervija

Intervija ar Saeimas deputātu Imantu Parādnieku

Rīta intervija

Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks par domes nākamā gada budžetu

LIAA tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava par Latvijas tūrisma forumu

LIAA: Ārvalstu tūristu skaits Latvijā šogad pieaudzis par 12%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai arī laika apstākļi vasarā Latvijā šogad nebija tik labi, kā gribētos, ārvalstu tūristu skaits Latvijā šogad pieaudzis par 12%. To intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

Ārvalstu tūristu skaita pieaugums 12% apmērā vērojams, salīdzinot tūristu plūsmu šā un pagājušā gada deviņos mēnešos. “Tas ir daudz, un tas iezīmē stabilu attīstību, sacīja Širava.

Ik gadu Latviju apmeklē ap divi miljoni ārvalstu tūristu, un tūrisms kopumā Latvijas ekonomikai dod ap miljardu eiro lielus ieņēmumus.

Ārvalstu tūristu plūsmu pamatā veido ceļotāji no Vācijas un Krievijas, kas ir galvenie tirgi. Taču pēdējos gados pieaug tūristu plūsma no Lielbritānijas, arī no Āzijas valstīm – Japānas, Ķīnas, Dienvidkorejas. Lai gan šo valstu tūristu plūsma absolūtos skaitļos nav liela, to pieauguma temps ir samērā zīmīgs, piemēram, Ķīnas tūristu skaits audzis 20% apmērā.

Savukārt vietējais tūrisms gada laikā pieaudzis par 10%, kas arī, pēc LIAA pārstāves sacītā, esot labs rādītājs. Turklāt vietējais tūrisms tikai palielināsies, ņemot vērā daudzviet paredzētos valsts simtgades pasākumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti