LG nākamnedēļ lems par gāzes piegādes pārtraukšanu «Metalurgam», bet ar «Dzintaru» sarunas turpina

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pretēji iepriekš izteiktajam brīdinājumam, dabasgāzes piegādātājs „Latvijas gāze” (LG) pagaidām nepārtrauks dabasgāzes piegādes kosmētikas ražotājam „Dzintars”. Savukārt nākamnedēļ „Latvijas gāze” lems par dabasgāzes piegādes pārtraukšanu „KVV Liepājas metalurgs”.

Uzņēmuma “Dzintars” parāds dabasgāzes piegādātājam izveidojies kopš aizvadītā gada marta un uzņēmums nav izpildījis arī parāda atmaksas grafiku, par kuru vienošanās panākta 2015. gada oktobrī . Tomēr abu uzņēmumu starpā notiek sarunas par jaunu vienošanos.

“Akciju sabiedrība “Dzintars” tikās ar akciju sabiedrību “Latvijas gāze” un uzrādīja maksājumu uzdevumus par daļu no parāda summas. Tā kā sarunas turpinās un mēs ceram atrisināt visus mūsu jautājumus. Un ceram, ka klients būs apzinīgs un veiks atmaksu par visu parāda summu,” stāsta „Latvijas gāzes” preses sekretāre Dace Baltābola.

Savukārt situāciju ar “Metalurga” parādu viņa sauc par sarežģītāku: ““Liepājas metalurga” parāds ir vairāk nekā pusmiljons eiro; tas ir ilglaicīgi veidojies parāds. Nav veikts neviens no [parāda] maksājumiem un nav arī bijušas nekādas sarunas. Tā ka nākamnedēļ tiks lemts, ko darīt ar “KVV Liepājas metalurgs”.”

„Latvijas Gāzes” preses sekretāre Dace Baltābola
00:00 / 00:34
Lejuplādēt

"Latvijas gāze" jau pirms nedēļas brīdināja "KVV Liepājas metalurgu" par gāzes nepiegādāšanu 12.februārī. Savukārt šonedēļ Latvijas gāzes tirgus monopolists brīdinājis par gāzes padeves pārtraukšanu parfimērijas un kosmētikas ražotāja AS "Dzintars" ražotnei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti