LG meitasuzņēmumam «Gaso» uz 20 gadiem izsniegta licence gāzes sadalei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome nolēmusi AS "Latvijas gāze" (LG) meitasuzņēmumam – gāzes sadales sistēmas operatoram AS "Gaso" – izsniegt licenci dabasgāzes sadalei Latvijā. Licence izsniegta uz 20 gadiem – no šā gada 7.decembra līdz 2037.gada 6.decembrim, liecina SPRK paziņojums medijiem.

SPRK izpilddirektors par lēmumu izsniegt licenci "Gaso"
00:00 / 00:51
Lejuplādēt
Regulatora padomes lēmums nozīmē, ka sadales pakalpojumus, kurus līdz šim sniedza LG, turpmāk Latvijā nodrošinās LG meitasuzņēmums "Gaso". Attiecīgi nolemts anulēt LG licenci dabasgāzes sadalei.

 

""Gaso" nodrošinās gāzes piegādi pa cauruļvadiem līdz patērētājam. Faktiski visi līdz šim slēgtie līgumi paliek spēkā un tāpat turpinās to piemērošana. Šobrīd nemainās arī tarifi.  Tā kā lietotāji, kuri līdz šim saņēma pakalpojumu no "Latvijas gāzes" kā tirgotāja, tāpat to turpinās saņemt.

Tas, kas praktiski ir mainījies, ir šī pakalpojuma nodrošināšana, ko organizē tirgotājs. Ja kāds klients vēlas jaunu pieslēgumu gāzes sistēmai, tad turpmāk viņš vēršas pie "Gaso", kurš uztur esošos tīklus un veido jaunus pieslēgumus," skaidroja SPRK izpilddirektors Jānis Miķelsons.

"Gaso" sabiedriskā pakalpojuma sniegšana dabasgāzes sadalei Latvijā jāuzsāk šā gada 7.decembrī.

Jau ziņots, ka LG dibināja meitasuzņēmumu "Gaso", lai izpildītu likumā noteiktās prasības dabasgāzes tirgus atvēršanai Latvijai. LG līdz 2018.gada 1.janvārim jānodala gāzes sadales sistēmas operators no gāzes tirdzniecības.

Atšķirībā no dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora "Conexus Baltic Grid", kam jāmeklē jauni īpašnieki, sadales sistēmas operators "Gaso" arī turpmāk var piederēt LG un darboties meitasuzņēmuma statusā.

"Gaso" vadība uzticēta bijušajai Iekšlietu ministrijas valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti