Levits mudina koriģēt nodokļu izmaiņas pašnodarbinātajiem un nepilnu laiku strādājošajiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Nepieciešamas korekcijas nodokļu reformā pašnodarbinātajiem un nepilna laika darbiniekiem, tiekoties ar labklājības ministru Gati Eglīti (Jaunā konservatīvā partija), sacījis Valsts prezidents Egils Levits.

Prezidenta kancelejā informēja, ka Valsts prezidents uzsvēris – ir nepieciešamas šīs reformas korekcijas, lai nodrošinātu taisnīgu sociālā nodokļa maksājumu, kas ir samērots ar personas reālajiem ienākumiem.

Levits ar Eglīti pārrunājis arī citus aktuālos sociālās politikas jautājumus.

Ministrs Levitu iepazīstinājis ar saviem plāniem saistībā ar minimālās bāzes pensiju, kas varētu vienkāršot līdzšinējo pabalstu sistēmu, kā arī informēja par savām iecerēm, kā, izmantojot Eiropas Savienības naudu, vidējā termiņā veicināt darbaspēka mobilitāti, lai samazinātu strukturālo bezdarbu.

KONTEKSTS:

No 1. jūlija stājās spēkā, ka minimālais obligāto iemaksu objekts ceturksnī ir 1500 eiro, tāpēc par vispārējā kārtībā apdrošinātajiem strādājošajiem jāveic sociālās iemaksas 170 eiro apmērā.

Ja strādājošā alga ceturksnī ir mazāka par 1500 eiro jeb trim Ministru kabineta noteiktajām minimālajām algām, tad darba devējam pašam jāveic minimālās sociālās iemaksas no starpības starp 1500 eiro un darbinieka nopelnīto šajā periodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti