Panorāma

Ķīnas vidienē katastrofāli plūdi

Panorāma

Tiesnešu maiņas dēļ Brokas lietu atliek uz pusotru gadu

E.Levits aicina vērtēt izmaiņas nodokļu sistēmā

Levits aicina FM darba grupā vērtēt jaunākās izmaiņas nodokļos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts prezidents Egils Levits aicina Finanšu ministriju veidot darba grupu, lai vērtētu izmaiņas nodokļu sistēmā attiecībā pret pašnodarbinātajiem un tiem, kas strādā nepilnu slodzi, norādot, ka būtiski, lai neciestu cilvēki un neapsīktu viņu ienākumi.

Kā Latvijas Televīzijai apstiprināja Valsts prezidenta kancelejā, šajā jautājumā prezidents jau uzrunājis vairākus ministrus un par nodokļu reformas trūkumiem plāno runāt arī ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (“Jaunā Vienotība”).

Valsts prezidents norādīja, ka ir svarīgi panākt, lai visi cilvēki maksātu nodokļus. Tomēr prezidenta ieskatā atsevišķos jautājumos reforma nav līdz galam pārdomāta un nav atrisinātas dažādas situācijas.

Levits uzskata, ka Finanšu ministrija varētu izveidot nelielu darba grupu, kas izskatītu visus izskanējušos argumentus, uzraudzītu situāciju, kā arī izvērtētu konkrētas situācijas.

Ministrijā sola vērtēt prezidenta ierosinājumu.

“Finanšu ministrija iespējami īsā laikā izvērtēs Valsts prezidenta iniciatīvu un nolems, kur šo tēmu apspriest visefektīvāk.

Vai kādā jau no esošajiem formātiem, piemēram, nacionālās trīspusējās sadarbības padomes nodokļu apakškomisijā vai arī veidot darba grupu, iesaistot par sociālo nodrošinājumu atbildīgo Labklājības ministriju, par nodokļu aprēķināšanu atbildīgo VSAA un par nodokļu iekasēšanu atbildīgo VID,” sacīja finanšu ministra padomniece komunikācijas jautājumos Mudrīte Grundule.

KONTEKSTS:

Valsts prezidents Egils Levits jau iepriekš pauda, ka nepieciešamas korekcijas nodokļu reformā pašnodarbinātajiem un nepilna laika darbiniekiem.

No 1. jūlija stājās spēkā, ka minimālais obligāto iemaksu objekts ceturksnī ir 1500 eiro, tāpēc par vispārējā kārtībā apdrošinātajiem strādājošajiem jāveic sociālās iemaksas 170 eiro apmērā.

Ja strādājošā alga ceturksnī ir mazāka par 1500 eiro jeb trim Ministru kabineta noteiktajām minimālajām algām, tad darba devējam pašam jāveic minimālās sociālās iemaksas no starpības starp 1500 eiro un darbinieka nopelnīto šajā periodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti