Levits: 2022. gada budžetā vairāk jāatbalsta iekšlietu sistēma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2022.gada valsts budžetā paredzēts finansējuma pieaugums iekšlietu sistēmai, bet tas būtu vajadzīgs vēl lielāks, intervijā LTV raidījumā “Šodienas jautājums” norādīja Valsts prezidents Egils Levits.

2022.gada budžeta piedāvājums ir sabalansēts, jo ir pieejams vairāk naudas. “Ir algu pielikumi daudzām profesijām, ir vesela virkne lietu, kas tiek virzītas uz priekšu,” sacīja Levits.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka budžetā būtu vairāk jāatbalsta iekšlietu sistēma. “Mums 15 gadus iekšlietu sistēma nav bijusi prioritāte. Tāpēc tagad mēs redzam… Es gribētu pateikties Robežsardzei, kas godprātīgi sargā mūsu ārējo robežu.

Bet iekšlietu sistēma, atklāti sakot, ir nolaista,” atzina prezidents.

Viņaprāt, iekšlietu sistēmai lielāks finansējums vajadzīgs atalgojumam, aprīkojumam un izglītībai.

KONTEKSTS:

Iekšlietu ministrija nākamā gada budžetā prasa līdzekļus mazāko algu izlīdzināšanai iekšlietu dienestos, ugunsdzēsēju un policijas autoparka atjaunošanai, topošo izmeklētāju mācību iespēju paplašināšanai. Ar valdības lēmumu jau apsolīta nauda vairāku ugunsdzēsēju depo būvniecībai un citiem projektiem. Aizvien aktuālāks ir jautājums par nozarē strādājošo motivēšanu ar labāku atalgojumu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti