LETA iegādāsies lielāko Baltijas foto aģentūru «Scanpix»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Nacionālā informācijas aģentūra LETA iegādāsies lielāko un pazīstamāko Baltijas foto aģentūru "Scanpix".

SIA "LETA" pirks 51% "Scanpix Baltics OU" akciju no Zviedrijas aģentūras TT un 49% akciju no Igaunijas mediju grupas "Postimees Grupp". Tādējādi LETA kļūs par vienīgo "Scanpix" akcionāru. Darījuma summa netiek atklāta.

Trīspusējā vienošanās par "Scanpix" iegādi ir parakstīta, bet darījums vēl jāapstiprina Igaunijas Konkurences padomei.

LETA vēsturiski ir uzkrājusi ilggadēju pieredzi un prasmes sadarbībā ar mediju organizācijām, tām sniedzot informatīvos pakalpojumus. Kopš 2016. gada LETA ir "Scanpix" oficiālais pārstāvis Latvijā.

LETA valdes loceklis Juris Mendziņš norāda, ka darījums paplašina aģentūras LETA informatīvo produktu klāstu, kā arī pievieno tam starptautisku vērienu. 

"Papildus tam redzam, ka mūsu tehnoloģiskās iespējas un prasmes ļaus attīstīt "Scanpix" biznesu arī kaimiņvalstīs. No šī darījuma iegūs visi - gan LETA, gan "Scanpix", gan arī klienti un sadarbības partneri," uzsver Mendziņš.

Pēc darījuma atļaujas saņemšanas no Igaunijas konkurences uzraugiem nav paredzētas izmaiņas attiecībās ar esošajiem klientiem.

Lai nodrošinātu pēctecību un ilgtspēju, nav plānu arī nekavējoties veikt izmaiņas "Scanpix" personāla vai vadības sastāvā.

Ar vairāk nekā 40 avotiem "Scanpix" ir plašākā foto un video datu bāze Baltijā, kurā pārstāvētas tādas starptautiskas ziņu un ilustratīvo foto aģentūras kā "Reuters", AFP, AP, EPA, DPA, "Capital Pictures", "PanterMedia", Caters News", "Stocktreck Image" un citi globālie partneri, kā arī vietējie Baltijas avoti, piemēram, LETA, "Postimees", "Delfi Pilt", "Äripäev", "15min.lt/BNS" u.c.

Foto pakalpojumi ir viens no informācijas aģentūras LETA darbības virzieniem līdztekus ziņām, datubāzēm, video, mediju monitoringa un citiem pakalpojumiem, nodrošinot medijus, valsts institūcijas un biznesa organizācijas ar darbam nepieciešamo informāciju. 

LETA Foto nodaļa tika atjaunota 2004.gadā, un šobrīd LETA fotoarhīvs ir kļuvis par nozīmīgāko jaunāko laiku Latvijas ekonomisko, politisko, sporta un kultūras notikumu fotogrāfiju avotu.

Aģentūras vēsture aizsākās 1919.gadā, bet SIA "LETA" tika dibināta 1992.gadā. Patlaban 95% LETA kapitāldaļu pieder Igaunijas kompānijai "Balti Meediamonitooringu Grupp", kuras akciju turētājs ir Margusa Linnamē kontrolētais holdings "MM Grupp", bet 5% pieder Mendziņam.

Aģentūras LETA apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2021. gada 1. maija līdz 2022. gada 30. aprīlim, sasniedza 4,56 miljonus eiro, bet peļņa bija 730 000 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti