Panorāma

R.Vējonis: ZZS nevajadzētu ieņemt gan prezidenta, gan premjera posteni

Panorāma

Valsts kontrole grib tiesības sodīt amatpersonas

Vēlas "KVV Liepājas metalurgs" maksātnespēju

Lēmumu par «KVV Liepājas metalurga» maksātnespējas pieteikumu paziņos 5.janvārī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas tiesa otrdien skata kompānijas „Elme Messer Metalurgs” iesniegto „KVV Liepājas metalurgs” maksātnespējas pieteikumu.

Tiesas sēde, kurā tas tika skatīts, ir beigusies, taču lēmums tiks pasludināts nākamgad, 5. janvārī, Latvijas Radio informēja Liepājas tiesā.

Pieteikums par maksātnespēju iesniegts, jo “KVV Liepājas metalurgs” uzņēmumam esot parādā 1,27 miljonus eiro par pakalpojumiem saskaņā ar līgumu, kas noslēgts šā gada maijā.  

Abu uzņēmu strīdu par maijā noslēgto sadarbības līgumu risinās šķīrējtiesa 6.janvārī Rīgā. 

Komentējot „Elme Messer Metalurgs” iesniegto maksātnespējas pieteikumu, „KVV Liepājas metalurgs” valdes loceklis Igors Talanovs otrdien teica: „Ziniet, mūsu skatījums uz līgumsaistībām patiešām atšķiras no šīs kompānijas skatījuma. Viņi izmantoja savas tiesības iet uz tiesu, lai vienkārši…teiksim tā, izvēlējās nostādīt šo jautājumu tā: „Mums ir pretenzijas, maksājiet mums”.

"Es uzskatu, ka mums ir savi argumenti, bet pagaidīsim tiesas lēmumu. Manuprāt, būtu nekorekti, ja es šobrīd teiktu kaut ko citu,” saka Talanovs.

Maijā AS “KVV Liepājas metalurgs” pēc ilgstošas dīkstāves iedarbināja bijušā Metalurga elektrotērauda kausēšanas cehu. Lai tas varētu notikt, nepieciešams skābeklis. Vienīgais uzņēmums, kas Liepājā to varēja nodrošināt bija uzņēmums “Elme Messer Metalurgs”. Tika noslēgts ilgtermiņa līgums, kas paredz katru mēnesi maksāt  noteiktu summu, neatkarīgi no piegādātā skābekļa apjoma. Elektrotērauda kausēšanas ceha darbību apturēja pēc divām nedēļām. 

Maksātnespējas pieteikums iesniegts 1,27 miljonu eiro parāda dēļ.

“Mēs rīkojāmies saskaņā ar noteikumiem, lai aizstāvētu savas tiesības. Mēs redzam arī debatēs, ka viņi meklē dažādas tiesiskas formālas iebildes, lai apstrīdētu šī līguma esamību, līdz ar to mēs sagaidām, ka viņi nav gatavi neko maksāt ne mums, ne pārējiem piegādātājiem,” pauda SIA “Elme Messer Metalurgs” valdes loceklis Silvis Fridrihsons.

Savukārt Talanovs pēc sēdes norādīja, ka “uzņēmumā notiek normāla saimnieciskā darbība, iepērkam izejvielas, norēķināmies ar piegādātājiem, maksājam par energoresursiem, maksājam darbiniekiem un nodokļus, iemesla satraukumam nav ne mūsu piegādātājiem ne pircējiem”.

Jau vēstīts, ka „KVV Liepājas metalurgs” lūdzis Valsts kasei uz diviem gadiem atlikt 2,7 miljonus eiro lielo maksājumu, kas uzņēmumam bija jāsamaksā vēl šogad. Tiek prognozēts, ka tikai pērn pārdotās kompānijas zaudējumi šogad sasniegs astoņus miljonus eiro.

Pašlaik ražošana nenotiek arī “KVV Liepājas metalurgs” velmētavā, uzņēmuma vadība informē, ka tā atsāksies janvāra sākumā. 2016. gadā uzņēmuma plānos ietilpstot arī darbības atsākšana elektrotērauda kausēšanas cehā, tādēļ tiek meklētas alternatīvas skābekļa iegādei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti