Lems par grozījumiem Publisko iepirkumu likumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Publisko iepirkumu likumā. To mērķis ir nodrošināties pret iespēju, ka valsts iepirkumos varētu piedalīties arī uzņēmēji, kuriem ir nodokļu parādi. Tāpat ar šiem grozījumiem ir iecerēts pret nepamatoti lētiem piedāvājumiem iepirkumos.

Spēkā esošā likumdošana nenovērš iespēju piedalīties valsts iepirkumos arī uzņēmumiem, kuriem ir būtiski nodokļu parādi -  tikai tajā gadījumā, kad uzņēmējs ir atzīts par uzvarētāju, viņam tiek dota iespēja samaksāt šos nodokļu parādus, un tad viņš veiksmīgi var izpildīt pasūtījumu.

Likumdevējs uzskata, ka šāda situācija būtu novēršama un nodokļu parādniekiem būtu jābūt nomaksājušiem nodokļus jau pirms dalības konkursā, jo šobrīd konkursā var uzvarēt pat milzīgi nodokļu parādnieki un tikai pēc tam risināt nodokļu parāda problēmu.

Tāpat grozījumi arī paredz, ka publiskā iepirkuma pasūtītājam no nākamā gada 1.augusta būs pienākums izvērtēt, vai piedāvājums nav nepamatoti lēts, ja uzņēmuma darbinieku vidējais atalgojums būs mazāks par 80 procentiem, salīdzinot ar vidējo atalgojumu valstī attiecīgajā profesiju grupā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti