Rīta Panorāma

Leimanis: Veidojot baleta izrādi par Karlsonu, daudz skatījos "multenes"

Rīta Panorāma

Latvijas Nacionālajā operā "Karlsons lidos..."

Leiškalns par ostu nodevu: Kaza nebūs dzīva, vilks nebūs paēdis

Leiškalns par ostu nodevu: Kaza nebūs dzīva, vilks nebūs paēdis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nodevas uzlikšana ostām atbilst pārfrāzētam teicienam „kaza nebūs dzīva, vilks nebūs paēdis”, ceturtdien intervijā „Rīta Panorāma” sacīja Latvijas Ostu asociācijas izpilddirektors Kārlis Leiškalns.

Viņš pauda, ka ostu nodevas uzlikšana ostām mazinās to konkurētspēju reģionālajā tirgū un līdz ar to valsts saņems mazākus ienākumus no ostu ieņēmumiem. Tādējādi nevienam nebūs labumu no ostu nodevas ieviešanas.

Leiškalns sacīja, ka pat smagākajā ekonomiskās krīzes laikā Latvijas politiķi nedomāja par nodevu ieviešanu ostām, jo esot sapratuši, ka tā ir nozare, kas dod ieņēmumus, kuri mazināsies gadījumā, ja tos apliks ar nodokļiem vai nodevām. „Ja krīt apgrozījums Latvijas ostām, tad krīt apgrozījums „Latvijas Dzelzceļam” un visur citur,” pauda Leiškalns. „Nevienam neienāca prātā, ka tas [nodoklis, nodeva] ir jāuzliek”.

Viņš piebilda, ka „izraujot ķieģelīti, var sabrukt visa sistēma” – proti, ieviešot nodevu, var tikt nodarīts kaitējums visai nozarei.

Vēstīts, ka ideju par ostu nodevas ieviešanu nākamā gada valsts budžeta veidošanas procesā izteica Reformu partija. Galu galā koalīcija vienojās par nodevas ieviešanu, tomēr ne tādā apjomā, kādu sākotnēji paģērēja Reformu partija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti