LDDK ģenerāldirektora amatā ieceļ bijušo Futbola federācijas vadītāju Gorkšu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektors būs bijušais Latvijas Futbola federācijas vadītājs Kaspars Gorkšs. Viņu amatā apstiprināja konfederācijas kopsapulce. Amats kļuva vakants, iepriekšējai LDDK ģenerāldirektorei Līgai Meņģelsonei kļūstot par veselības ministri.

LDDK biedri uzklausīja Gorkša redzējumu par LDDK darba virzieniem un pēc diskusijas ar amata kandidātu balsojumā apstiprināja viņu amatā. Gorkšs darbu LDDK plāno sākt šā gada 10. aprīlī.

LDDK biedru sapulcē apstiprinātā LDDK statūtu jaunā redakcija stāsies spēkā šā gada 9. martā. Saskaņā ar jauno LDDK statūtu redakciju turpmāk LDDK padomes sastāvā būs 15 padomes locekļi (LDDK biedri) – prezidents un 14 padomes locekļi. Turpmāk LDDK valdē būs divi locekļi – valdes priekšsēdētājs (ģenerāldirektors) un valdes priekšsēdētāja vietnieks, kurus ievēl uz pieciem gadiem un atsauc LDDK padome.

Kopumā LDDK ģenerāldirektora amata vakancei pieteicās 51 amata pretendents. Pretendentu atlase notika vairākās kārtās, un Gorkšs bija vienīgais pretendents, kuru LDDK atlases komisija izvirzīja apstiprināšanai LDDK biedru sapulcē.

Tāpat LDDK biedru sapulcē šodien notika diskusija ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu ("Jaunā Vienotība"), finanšu ministru Arvilu Ašeradenu ("Jaunā Vienotība") un ekonomikas ministri Ilzi Indriksoni (Nacionālā apvienība) par Latvijas ekonomikas transformācijas un uzņēmējdarbības jautājumiem. Biedri akcentēja jautājumus par darbaspēka pieejamību, ēnu ekonomiku, konkurētspēju, kā arī veselības nozares efektivitāti.

LDDK ir nacionāla līmeņa darba devēju pārstāvis un sociālekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam. LDDK misija ir veidot Latvijas uzņēmējdarbību atbalstošu vidi, veicinot uzņēmēju konkurētspēju un pārstāvot darba devējus sociālā dialoga ietvaros nacionālā, Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti