Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Klepu

Rīta Panorāma

Intervija ar Ilzi Lasmani-Broži

Intervija ar Pēteri Krīgeru

LBAS: Ar nodokli neapliekamajam minimumam jābūt 130 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijā būtu jāatgriežas pie tāda ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamā minimuma, kāds bija pirms ekonomiskās krīzes  - 130 eiro, uzskata Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LABS) vadītājs Pēteris Krīgers.

Viņš intervijā LTV “Rīta panorāmai” pauda, ka piedāvājums nākamgad sākt ieviest diferencētu ar nodokli neapliekamo minimumu nav labākais risinājums, jo cilvēki ar mazajām algām pārmaksāto nodokli varēs saņemt tikai pēc gada, iesniedzot deklarāciju, un skaidrs, ka daudzi to nemaz nedarīs.

Priekšlikums palielināt ar nodokli neapliekamo minimumu par 25 eiro cilvēkiem, kuriem ir apgādājamie, ir labāk, nekā nekas, taču, ja tiek apgalvots, ka krīze ir pārvarēta, būtu jāatgriežas pie neapliekama minimuma pirmskrīzes līmenī – 130 eiro, norādīja Krīgers.

Pašlaik ar nodokli neapliekamais minimums ir 75 eiro mēnesī, nodokļa atvieglojums par apgādībā esošām personām 165 eiro mēnesī par katru apgādājamo personu.

Bet no nākamā gada Latvijā plānots ieviest diferencētu neapliekamo minimumu. Vienlaikus paredzēts atcelt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumus par apgādībā esošajiem pieaugušajiem. Tas attieksies arī uz gadījumiem, kad apgādībā esošais pieaugušais ir bērna kopšanas atvaļinājumā.

Saskaņā ar likumprojektu iecerēto diferencētu neapliekamo minimumu plānots aprēķināt pēc valdības noteiktas formulas. Atbilstoši šai formulai, jo lielāki būs nodokļu maksātāja ieņēmumi, jo mazāks būs viņam piemērotais neapliekamais minimums.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti