«Lauma Fabrics» iegādājas Vācijas tekstiluzņēmumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Notikumi Ukrainā un citi faktori uzņēmumam „Lauma Fabrics” liek raudzīties piesardzīgi uz šī gada apgrozījuma pieaugumu, taču iegūtā pieredze, investīcijas un jauni izaicinājumi ir stabils garants attīstībai. Liepājnieki uzdrošinājušies nopirkt tekstila kompāniju Vācijā, kas nodarbojas ar augstvērtīgu elastīgo materiālu ražošanu. „Lauma Fabrics” šādā veidā plāno iegūt plašāku klientu loku Vācijā un citās valstīs. Savukārt Vācijas kompānijai „Le textile” tas radīšot iespēju Liepājā saražot tehnoloģiski vienkāršākus produktus.

„Lauma Fabrics” 2013.gadā izdevies sasniegt 32, 6 miljonu eiro lielu apgrozījumu, kas gan ir nedaudz mazāks nekā 2012.gadā.

Apgrozījuma samazinājums ir saistīts ar pirktspēju galvenajos tirgos – Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā, taču šī tirgus daļa nav zaudēta, uzsver valdes loceklis Edijs  Egliņš.

2014. gada apgrozījuma pieaugumu uzņēmums plāno piesardzīgi  -  5% apmērā. „Ir tomēr diezgan nestabila ekonomiskā situācija Krievijā, valūtas kurss, tāpat notiekošais Ukrainā, bet kopumā sava uzņēmuma darbību vērtēju kā stabilu,” skaidro Egliņš.

Pagājušā gadā tekstila nozares uzņēmums sasniedza rekordu, attīstībā investējot  3,4 miljonus eiro. Tās ir lielākās investīcijas desmit gadu laikā. Pamatā šī nauda novirzīta apdares ceha rekonstrukcijai. Projekts, kam piesaistīts arī ES līdzfinansējums, turpināsies līdz 2015.gada aprīlim.

2013.gads ir nozīmīgs ar vēl vienu notikumu - pērn „Lauma Fabrics” iegādājās rūpnīcu Vācijā. „Tā ir firma „Le textile”, kas mūsu tekstila aprindās zināma ar brendu „Elastic”. Tirgū šī firma darbojas jau no 1958.gada un ir viens no galvenajiem elastīgo adījumu piegādātājiem visiem vadošajiem Eiropas veļas ražotājiem,” stāsta Egliņš.

Iegādājoties Vācijas kompāniju, „Lauma Fabrics” iegūst izeju uz rietumu tirgu un vadošajiem veļas ražotājiem. „Vācijas uzņēmums  jau no septembra saviem klientiem piedāvā ne tikai savu produkciju, bet arī „Lauma Fabrics” produkciju. Tas nozīmē, ka no šī darījuma mēs iegūstam papildus ražošanas apjomus,” norāda uzņēmuma pārstāvis.

To, ka darba augļi jūtami jau tagad, apstiprina arī uzņēmuma menedžere Maija Škarubo. Kompānijām ir iespēja dalīties ar savu pieredzi tekstila ražošanā, kā arī veidot ciešāku sadarbību ar klientiem: „Tā nav tikai komunikācija un mūsu kolekcijas piedāvājums klientiem, bet sākam tieši piegādāt mūsu Latvijā ražoto preci uz Vāciju. Klienti ir apmierināti. Esmu pārliecināta, ka nākotnē strādāsim ar esošiem Vācijas klientiem, būs arī jauni klienti Austrijas un Šveices tirgū.”

Pērn „Lauma Fabrics” ieguva arī stratēģiski nozīmīgu īrnieku savām brīvajām telpām. Tas ir Krievijas uzņēmums „Cotton Club”, kas ražo mitrās salvetes. Liepājā šis ražotājs radījis aptuveni 70 jaunas darba vietas. Tikmēr „Lauma Fabrics” eksports palicis nemainīgs, un tie ir 76%. Uzņēmumā pašlaik strādā 551 darbinieks, kas ir par 24 darbiniekiem vairāk nekā pirms gada. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti