Rīta intervija

Politologs Juris Rozenvalds par partiju sarakstiem

Rīta intervija

Latvijas Būvuzņēmēju partnerības pārstāve Anna Upena par būvniecības izmaksu pārmaiņām

LLTA "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele par lauku tūrismu šovasar

Lauku tūrisma asociācija: Pašvaldību attieksme pret uzņēmējiem – ļoti slikta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pašvaldību attieksme pret uzņēmējdarbību lauku tūrisma jomā ir "ļoti slikta, slimīga un nepareiza", šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" vadītāja Asnāte Ziemele.

Runājot par pašvaldību uzņēmumiem, kas nereti konkurē ar privāto sektoru, Ziemele atzina, ka šī arvien ir liela problēma lauku tūrisma biznesā. "Jo tālāk no Rīgas, jo lielāka problēma," viņa sacīja.

Asociācijas vadītāja norādīja, ka ar atsevišķiem izņēmumiem pašvaldību attieksme pret uzņēmējdarbību ir "ļoti slikta, slimīga un nepareiza".

"Pašvaldības ļoti bieži, īpaši tālākos reģionos, un šeit minēšu nosaukumus - Rēzekne, Krāslava, Burtnieki, Malnava - vietas, kurām pašvaldībām vajadzētu stutēt savus uzņēmējus, cik vien var, cik vien viņi tur ir palikuši, dara gluži otrādi ar atrunu, ka uzņēmēju nav un tāpēc viņi paši sniegs pakalpojumu," stāstīja Ziemele, minot vienu piemēru, kad pašvaldība nolēma atvērt savu viesnīcu.

Ziemele norādīja, ka asociācija attiecīgos piemērus, kad pašvaldības cenšas attīstīt uzņēmējdarbību tā vietā, lai to uzticētu privātajam sektoram, nodevusi izvērtēšanai Saeimas Analītiskajam dienestam.

"Ar to kaut kas ir jādara," teica Ziemele, norādot, ka paši uzņēmēji baidoties ziņot par pašvaldību iespējami negodprātīgu rīcību.

Asociācijas vadītāja piekrita, ka ir situācijas, kad privātais uzņēmējs viens pats "nevar pacelt vienu vai otru projektu", taču tādā gadījumā tas būtu jāattīsta partnerībā ar vietējo pašvaldību. "Jādod zaļā gaisma [privātajiem] uzņēmējiem pirmām kārtām," uzsvēra Ziemele.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti