Ārpus Rīgas

Baltinavas novadā joprojām atceras Abreni un nožēlo dzelzceļa stacijas zaudēšanu

Ārpus Rīgas

Jūrniecības koledža Liepājā plāno izveidot mūsdienīgu pētniecības un apmācības centru

Mārtiņš Cimermanis par aptauju lauksaimniekiem par ES lauku politiku

Lauku konsultanti aicina piedalīties aptaujā par lauksaimniecības un lauku nākotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) aicina lauksaimniekus un citus laukos dzīvojošos piedalīties aptaujā par Eiropas Savienības (ES) līdzšinējo kopējo lauksaimniecīnas politiku un iespējām to uzlabot pēc 2020.gada.

LLKC vadītājs Mārtiņš Cimermanis telefonintervijā Latvijas Radio sacīja, ka ar aptauju zemniekiem dota iespēja izteikt viedokli par to, kā ir dzīvot un strādāt laukos, kā arī jāsniedz priekšlikumi, kādai būtu jābūt ES lauksaimniecības un lauku attīstības politikai nākotnē.

"Šeit ir jautājumi gan par lauku attīstību, kādiem jābūt laukiem, cik apdzīvotiem, kādai jābūt saimniekošanas struktūrai, kādi ir galvenie virzieni, kur būtu laukiem jāattīstās," teica LLKC vadītājs, norādot, ka aptaujā ir iespēja izteikt viedokli arī par pārtikas drošību un pesticīdu lietošanu lauksaimniecībā.

Šāda aptauja tiek veikta visās ES valstīs, un tās aizpildīšana prasa ne vairāk kā pusstundu laika. Aptauja risināsies aptuveni mēnesi un tās rezultāti, pēc Cimermaņa teiktā, tikšot ņemti vērā, izstrādājot lauksaimniecības politiku ES pēc 2020.gada.

"Eiropas Komisija jau gribētu uz gada beigām nākt ar reāliem priekšlikumiem, ko tad lauksaimnieki, lauku iedzīvotāji saka par lauku attīstības nākotni," teica Cimermanis,

norādot – pēc tam sāksies diskusija arī politiskā līmenī par to, "pēc kādiem pamata principiem mēs nākotnē, pēc 2020.gada, dzīvosim".

"Latvijai viens no nosacījumiem ir – mums ir jābūt līdzvērtīgiem. Mums jābūt līdzvērtīgiem ar visiem Eiropas lauksaimniekiem, ja mēs vienā tirgū, teritorijā dzīvojam un strādājam. Tas ir viens no Latvijas punktiem, par ko ir jācīnās," piebilda centra vadītājs.

Aptauja pieejama LLKC mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti