Dienas ziņas

Meklē veidus, kā nogādāt mājās

Dienas ziņas

Latgales lielākās slimnīcas informē par "Covid-19"

Konkursa uzvarētāji par nākotni nebaidās

Lauku foruma konkursa uzvarētāji par nākotni nebaidās - pārtika cilvēkiem vienmēr būs vajadzīga

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Engures novada Ragaciemā nav lielveikalu, taču arī konkurences netrūkst. Pašu ražotu preču veikala saimniece, kura savu darbību sāka 2008. gada ekonomiskās krīzes laikā, bet šogad ieguva galveno balvu Latvijas lauku foruma konkursā, satraukumam pamatu neredz. Galvenais – iespēja iegādāties izejvielas, pārtika cilvēkiem vienmēr būs vajadzīga.     

Iemēģināt roku uzņēmējdarbībā Agnesi Skudru iedrošinājis brālis 2008. gada krīzes laikā. Pretēji ierastajam zvejniekciemos, tās gan nav bijušas zivis, bet gan kūpinātas vistas. Darbs ar pārtiku nešķitis viegls, tomēr ekonomisko krīzi izdevies pārdzīvot, un vēlāk sākusies arī attīstība.

“Sapratām, ka mūsu klienti taču grib arī kūpinātu gaļu. Tā mēs pamazām sākām kūpināt gaļu. Tad mēs sapratām, ka no gaļas taču var izgatavot kādu desu, ko arī mūsu klienti vēlas,” stāstīja satikšanās vieta ''Skudras'' saimniece Agnese Skudra.

Pirms diviem gadiem, piesaistot Eiropas līdzekļus LEADER programmā, sācies darbs pie lielākas tirdzniecības vietas būvniecības, kas šogad Latvijas lauku foruma konkursā ''Dižprojekts 2019''  ieguvusi galveno balvu. Saimniecei tas pirmkārt nozīmējot augstu klientu uzticību, kas ļauj optimistiski raudzīties uz nākotni arī šajā krīzes periodā.

“Es domāju, galvenais, lai mums būtu, no kā ražot, jo, protams, ka mums nav varbūt tā, kā ar zivīm, kad var milzīgu saldētavu ar rezervēm turēt. Mēs strādājam tikai no svaigas gaļas. Skatīsimies, kā tas viss būs ar piegādēm, bet šobrīd neuztraucamies,” atzina Skudra.

Pašreiz uzņēmumam ir vairāki sadarbības partneri, bet lielu daļu produkcijas saražo arī pašu sešpadsmit darbinieki.  Un lai gan lietuviešu tūristus tagad nomainījuši attālināti strādājošie, kuri pārcēlušies uz vasarnīcām, vismaz pagaidām darbinieki jūtas stabili.

Un, lai gan konkurences netrūkst arī Ragaciemā, uzņēmīgā un enerģiskā saimniece domā nevis par ķibelēm un dižķibelēm, bet gan par attīstību, jo arī pareizi virzītai enerģijai mēdz būt liels spēks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti