Lauku atbalsta dienests sāks izmaksāt vienotā platību maksājuma avansu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lauku atbalsta dienests (LAD) sestdien, 16. oktobrī, sāk izmaksāt vienotā platību maksājuma (VPM) un bioloģiskā maksājuma avansu. To lauksaimnieki savos kontos maksājumus saņems no pirmdienas, 18. oktobra, informēja LAD.

Dienestā skaidroja, ka VPM avansu pirmajā dienā saņems ļoti liels klientu skaits – aptuveni 40 700 lauksaimnieku, kopējā izmaksātā summa būs  98 miljoni eiro. 3244 klienti saņems bioloģiskās lauksaimniecības maksājuma avansu.

Oktobrī platību maksājumos tiks izmaksāti 124,5 miljoni eiro, no tiem 105 miljoni būs VPM avanss, pārējais – bioloģiskā maksājuma avanss.

VPM avanss tiek izmaksāts 70% apmērā – avansā lauksaimnieki saņem 65,1 eiro par hektāru. Bioloģiskās lauksaimniecības avansa maksājums ir 85% apmērā, likme ir no 97 līdz 485 eiro par hektāru, ņemot vērā to, kādi kultūraugi tiek audzēti.

VPM gala maksājumu, zaļināšanas maksājumu, brīvprātīgi saistīto atbalstu par slaucamām govīm, par dārzeņiem, par augļiem un ogām, par aitām un kazām, mazo lauksaimnieku shēmas un citus maksājumus klienti saņems šā gada decembrī, skaidroja LAD.

Dienests atgādināja, ka tiem lauksaimniekiem, kuri vasarā ir saņēmuši VPM avansa maksājumu kā īstermiņa aizdevumu, no aprēķinātās kopējās atbalsta summas vispirms tiks ieturēts izmaksātais aizdevums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti