Lauku atbalsta dienests: Latvijā samazinājusies lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijā samazinājusies lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) apkopotie dati.

Dienestā norādīja, ka Lauku atbalsta dienesta šogad apsekojis 2,22 miljonus hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes platības, tostarp 1,97 miljoni hektāru bija koptās platības, bet atlikusī daļa - nekoptās.

Salīdzinot Valsts Zemes dienesta sniegtos datus par lauksaimniecībā izmantojamo zemi ar iepriekšējiem gadiem, LAD secinājis, ka valstī samazinājusies kopējā lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība - palicis mazāk gan nekopto platību, gan arī samazinājies kopto platību apmērs.

LAD atgādina, ka zemes īpašniekiem ir jāapstrādā vismaz 70% no kadastrā esošās lauksaimniecībā izmantojamās zemes, lai tā tiktu uzskatīta par koptu. Dienestam konstatējot, ka lauksaimniecībā izmantotajām zeme ir neapstrādāta vai nekopta, vietējā pašvaldība piemēro nekustamā īpašuma nodokļa papildlikmi. Ja neapstrādātā lauksaimniecībā izmantotajām zeme ir pieteikta platību maksājumiem, tiek piemēroti atbalsta apmēra samazinājumi.

Apsekošanā izmantota satelītattēlu sniegtā informācija un arī klātienē iegūtie rezultāti.

2018.gadā apsekoti kopumā 2,24 miljoni hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes, no kuriem 1,98 miljoni hektāru bija koptās platības, bet atlikusī daļa - nekoptās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti