Lauksaimnieku organizācija iebilst pret minimālās algas kāpināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) paudusi atbalstu nodokļu reformas tālākai virzībai, taču vienlaikus iebilst pret minimālās algas kāpināšanu.

Paziņojumā medijiem LOSP pauž, ka kopumā atbalsta izmaiņas attiecībā uzņēmumu ienākuma nodokli un iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN). Šie grozījumi tapuši kopīgās diskusijās ar Finanšu ministriju (FM) un Zemkopības ministriju (ZM), norāda lauksaimnieku organizācijā.

Vienlaikus LOSP pastāv uz to, ka lauksaimniekiem kā IIN maksātājiem tiek saglabāti atvieglojumi, paredzot, ka līdz 2023.gadam ar IIN apliekamajā ienākumā neiekļaus summas, kas izmaksātas kā valsts atbalsts lauksaimniecībai vai ES atbalsts lauksaimniecībai un lauku attīstībai.

Vienlaikus LOSP uzsver, ka nodokļu reformas pilnveidošanas gaitā minimālā darba alga valstī pagaidām jāsaglabā 380 eiro līmenī, to palielinot pakāpeniski.

Organizācija paziņojumā skaidro, ka laukos uzņēmēju maksātspēja nav tik liela kā pilsētās, liela daļa darbu ir sezonas rakstura un būtisks darbaspēka pieprasījuma pārsvars ir mazkvalificētiem darbiem.

“Tomēr neatbalstām vēlmi palielināt minimālo algu līdz 430 eiro mēnesī, uzskatām, to nevajadzētu darīt tik strauji. Strikti paliekam pie ieteikuma ar IIN neapliekamo darba algas daļu palielināt līdz 300 eiro mēnesī. Neapliekamā minimuma palielināšana ļautu darbiniekam saņemt lielāku algu uz rokas, neradot papildus izmaksas darba devējam,” norāda LOSP ģenerāldirektors Guntis Vilnītis.

Ziņots, ka jūlija sākumā finanšu ministre paziņoja par panākto vienošanos par minimālās algas celšanu no pašreizējiem 380 eiro līdz 430 eiro nākamgad. Iepriekš izskanēja iecere minimālo algu celt pakāpeniski - līdz 430 eiro divu gadu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti